Akhisar Belediyesi’nin, Ramazan ayında geleneksel hale getirdiği teravih namazı sonrası Ramazan şerbeti ikramı ilgi görmeye devam ediyor.
Ramazan ayı boyunca Ramazan şerbetinin dağıtıldığını belirten Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı amaçlarının bu geleneği yaşatmak olduğunu söyledi.
Ramazan ayında unutulmaya yüz tutmuş geleneklerden biri olan Ramazan şerbeti dağıtımı, Akhisar Belediyesi tarafından yaşatılmaya çalışılıyor.
Bu kapsamda Ramazan ayı boyunca her gün farklı camide teravih namazı sonrası şerbet dağıtımı bu yıl da Şeyh İsa Camisinde başladı. Cami çıkışlarındaki görevliler, namaz sonrasında cemaate bardaklara doldurduğu şerbeti ikram ediyor. Şerbetten tatmak isteyen genç yaşlı onlarca kişi, uzun kuyruklar oluştururken, çocuklar da büyük ilgi gösteriyor.
Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Osmanlı dönemindeki geleneklerden olan şerbetin daha çok 11 ayın sultanı Ramazan’a mahsus bir özellik olduğunu belirterek, vatandaşlara bu lezzeti tekrar hatırlattıklarını kaydetti. Başkan Hızlı, "Mübarek Ramazan-ı Şerifin tüm halkımıza ve İslam alemine hayırlar getirmesini niyaz ediyoruz. Ramazan’da camilerde kılınan teravih namazından sonra cemaatimize sunduğumuz şerbet ikramımız, halkımız tarafından büyük ilgi ile karşılanıyor. Vatandaşlarımız unutulmaya yüz tutan bu adeti tekrar hatırlatılmasından dolayı memnuniyetini ifade ediyor. Bizden sonraki nesillerimize gelenek, görenek, örf, adet ve ananelerimizi bu şekilde aktarmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.