Ev sahibi olmak isteyen 8 bin 311 vatandaşın başvurduğu ve kuraları çekilen Yunuskent 1. Etap toplu konutlarında ismi asil ve yedek listede bulunmayan vatandaşların yatırdıkları ön peşinatları 1 Haziran tarihinden itibaren Halk Bankası Mesir Şubesi’nden geri alabileceği açıklandı.
Yunusemre Belediyesi’nin dev projeleri arasında yer alan 5 bin 500 konutluk Akgedik Yunuskent Projesi’nin bin 101 konutluk ilk etabı için çekilişler tamamlandı. Çekilişte asil ve yedek listede ismi bulunmayan vatandaşlar 1 Haziran 2016 itibariyle ön peşinatlarını geri alabilecek. Kurada ev çıkmayan vatandaşların 2. etap için de başvurabileceğini hatırlatan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Bin 101 konutluk ilk etabın kura çekiminde isimleri belirlenen hak sahiplerinin listesi noter onayının ardından TOKİ’nin resmi web sitesinde ve Yunusemre Belediyesi’nin resmi web sitesi olan www.yunusemre.bel.tr’den yayınlanacaktır. Kurada asil ve yedek listede yer alamayan vatandaşlarımız 01.06.2016 tarihinden itibaren kimlik ibrazı ile yatırdıkları ön peşinatları Halk Bankası Mesir Şubesi’nden geri alabilecekler. Konut çıkmayan vatandaşlarımız diğer konut uygulamaları sırası geldiğinde ilan edilen şartlara uyuyorlarsa yeniden başvurabilir."