Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Manisa Şubesi üyeleri, İsrail’in, Kudüs’te gürültü kirliliğine neden olduğu iddiasıyla camilerden hoparlörle ezan okunmasının yasaklanmasını öngören yasa tasarısını protesto etti.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Muradiye Kampüs Camiinde kılınan Cuma namazının ardından toplanan TÜGVA üyesi üniversite öğrencileri, İsrail’in, Kudüs’te gürültü kirliliğine neden olduğu iddiasıyla camilerden hoparlörle ezan okunmasının yasaklanmasını öngören yasa tasarısını protesto etti. TÜGVA Manisa Celal Bayar Üniversite Temsilcisi Muhammet Karabıyık, cami önünde toplanan grup adına yaptığı açıklamada, her geçen gün İslam coğrafyasının küresel sömürü düzenin kıskacında kan gölüne çevrildiğini söyledi. Ortadoğu İslam topraklarında her gün ayrı bir insanlık dramının yaşandığını ifade eden Karabıyık, “Kimyasal silahlarla masum çocuklar ve kadınlar katledilirken, milyonlarca insan yerlerinden ayrılmak durumunda kalmış, yurtları işgal edilmiştir. İnsan aklı ve izanıyla dalga geçercesine yeni üretilen bombaların, silahların tatbikatı özgürlük, adalet ve demokrasi gerekçeleriyle masum insanlar üzerinde yapılmaktadır." diye konuştu.

Filistin’in 1948 yılından bu yana adım adım işgal edildiğini belirten Karabıyık, "İlk kıblemiz Filistin 1948 yılından itibaren adım adım işgal altına alınmıştır. Televizyonlarda naklen Müslüman semtleri bombalanırken, masum kadınları, erkekleri, çocukları dünyanın gözü önünde silahlarla hunharca katledilirken, bunu yapan işgalci devleti şımarıklıkla nitelendirip, şirin göstermeyi alçaklık olarak değerlendiriyoruz. İslam’ın ilk kıblesine dahi Ezan-ı Muhammediye’nin yasaklanması cürretinde bulunmuş bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslam alemine haykırıyoruz." dedi.

Açıklamanın ardından tekbir getirilerek ezan okunmasını yasaklayan yasa tasarısına tepki gösterildi.