Manisa’da 4-12 yaş arasındaki çocukların okul öncesi eğitimlerini geliştirmek amacıyla 17 ilçede kurulan Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri, yeni eğitim öğretim dönemine başladı. Turgutlu ilçesinde de 3 tane yapılan çocuk kültür ve sanat merkezleri, toplam 350 öğrenciyle ders başı yaptı.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün 17 ilçeye yaydığı Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri, okul öncesi eğitim ve temel eğitimi hedef alarak genç nesillerin bilgi, duygu ve düşünce ufkunu geliştirmek için faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Turgutlu ilçesinde de Ergenekon, Selvilitepe ve Yedieylül Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri 2016-2017 eğitim öğretim döneminin startını verdi. 4-12 yaş arasındaki çocuklar bale, ritmik jimnastik, resim, matematik, mental aritmetik, keman, İngilizce, Türkçe ve satranç dersleriyle hem eğlenecek, hem de öğrenecek.
Kayıtlar devam ediyor
Turgutlu’da faaliyette olan Çocuk Kültür ve Sanat Merkezlerine şu ana dek 350 öğrencinin kayıt yaptırdığını belirten yetkililer, kayıtların devam ettiğini, ailelerin Ergenekon, Selvilitepe ve Yedieylül Çocuk Kültür ve Sanat Merkezlerine kayıt yaptırabileceğini aktardı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, yeni eğitim döneminde tüm çocuklara ve ailelerine başarı dileklerini iletti.