Turgutlu Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısında belediyenin 2017 yılı bütçesi, 86 milyon TL olarak kabul edildi. Kasım ayı meclis toplantısında 2017 bütçesinin yanı sıra performans planı ve gelir tarifesi de görüşülerek karara bağlandı.
Turgutlu Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin başkanlığında toplandı. Gündem maddeleri öncesi toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Şirin, Kasım ayını önemine binaen, “10 gün sonra, her 10 Kasım’da olduğu gibi bu yıl da Türkiye Cumhuriyetimiz’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin yıldönümünde rahmetle, minnetle ve saygıyla anacağız. 78 yıldır her 10 Kasım yasımızda içimiz buruk olsa da O’nun ve silah arkadaşlarının milli mücadele ruhunu yaşattığımıza gönülden inanıyorum. Yalnızca 10 Kasım’larda değil, düşünce ufkumuzda Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumlulukları ve gösterdiği hedefler asla unutulmamalıdır. Ülkemizin en zor anında bile düşünüp ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin hatırlanması, bu tür çabaların anlam ve değerinin çok iyi bilinmesi gerekmektedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı en büyük emaneti olan fikirlerini ve en büyük eseri Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacak olan genç nesillerin mimarları saygıdeğer öğretmenlerimizin de 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü şimdiden en içten dileklerimle kutluyorum. Bir diğer yandan Turgutlu Belediyesi olarak ülkemizin köklü eğitim kurumlarından Celal Bayar Üniversitesi ile birlikte 17-19 Kasım tarihlerinde Turgutlu sempozyumu hazırlıklarını sürdürüyoruz. Ülkemizin yanı sıra yurtdışından da akademik katılımcıları ağırlayacağımız sempozyum ile dünden bugüne Turgutlu şehrimizi, tarihi, ekonomisi, siyasi ve sosyal yapısı, sanayisi, kültürü, mimari yapısı bütün yönleri ile ele alacağız. Sizlerin de önümüzdeki hafta davetiyelerini ulaştıracağımız sempozyuma katılımlarınızdan memnuniyet duyacağım” dedi.
Gündemin 1. maddesi gereğince 2016 Ekim ayı meclis toplantı tutanağı ve meclis kararları, 2. maddesi gereğince 2017 mali yılı performans programı, 3. maddesi gereği 2017 mali yılı gelir tarifesi, 4. madde gereğince 2017 mali yılı bütçesi görüşüldü. Mali yılı gelir tarifesi 1 red ve 2 çekimser oy çokluğu ile kabul edildi. Ekim ayı meclis toplantısında komisyona havale edilen gelir tarifesinde evsel atık ücretlerinin geçtiğimiz yılki aynı oranda devam etmesi, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne bağlı Orta Park Kafeterya’da 1,25 TL olan çay fiyatlarının 1 TL’ye düşürüldüğü belirtildi. Gündemin 5. maddesi olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Dağmarmara mevkiinde yer alan 108 ada, 2 nolu parselin fosseptik tesisi yapılmak şartıyla 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsisi görüşüldü. Konuya yönelik bilgi veren Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Bu konuda Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü’nün bizden talepleri var. Dağmarmara mevkiinde 5 mahallemizi yakından ilgilendiren bu noktada meclis kararı almamız gerekiyor. Konuyla ilgili mahalle muhtarları ile de görüşülerek onay alındı” dedi. İlgili madde, oy birliği ile kabul edildi.
Gençlerden Başkan’a Teşekkür
Gündemin ek gündem maddesi olarak Turgutlu Belediye Gençlik Merkezi yönetmeliği görüşüldü. Turgutlu’da yaşayan üniversite öğrencileri ve gençlere yönelik kültür, sanat, eğitim ve benzeri faaliyetlerin yapılabilmesi adına meclise gelen yönetmelik oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son ek maddesince de Turgutlu Belediyesi ile S.S. Turgutlu Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi arasında yer takası için encümene yetki verilmesi görüşüldü. Madde oy birliği ile kabul edildi.Meclis toplantısına katılan gençler, toplantı sonunda gençlere verdikleri destekten dolayı Başkan Şirin’e çiçek takdim etti.