Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri kapsamında Atatürk Kent Park’ta Manisa Tarzanı seçildi. Kent Park’ta düzenlenen yarışmayı Türkmenistanlı Toyly Dovydov kazandı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 11’incisi düzenlenen Manisa Tarzanı ve Çevre Günlerine Atatürk Kentpark’ta düzenlenen Manisa Tarzanı’nın belirlenmesiyle devam edildi. Atatürk Kentpark’ta düzenlenen programa Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu ve Kültür Şube Müdürü Adem Gökçe katıldı.
Program Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Dans Topluluğu ve Halk Oyunları topluluğunun gösterileriyle başladı. Manisalı vatandaşların hem eğlendiği hem de heyecanlandığı gecede Manisa’nın Tarzanı belirlendi. 65 yarışmacının Manisa Tarzanı olmak için çıktığı yolda 9 kişi finale kaldı. Finalde Üç Katlı İp Parkuru ve Tırmanma Duvarı’nda en iyi zamanlamayı yapan Türkmenistanlı Toyly Dovydov 2016 yılı Manisa Tarzanı oldu.
‘TÜRKMENİSTAN’DAN SELAM GETİRDİM’
Bisiklet ödülünü Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu’nun elinden alan Manisa Tarzanı Dovydov, “Bu güzel etkinliği düzenlediği için Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Ülkem Türkmenistan’dan kardeş ülkemiz Türkiye’ye selamlar getirdim. Her şey için tekrar teşekkürler” diye konuştu.
Törende konuşan Ustamehmetoğlu, “En büyük teşekkürü Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e istiyorum. Bu zorlu yarışta kardeş ülkemizi de temsil eden Toyly Dovydov’u tebrik ediyorum. Gelecek yıllarda yine bu etkinliklerde görüşmek dileğiyle. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.