Manisa Büyükşehir Belediyesi UKOME 4. Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun başkanlığında gerçekleşen toplantıda, ilgili hususlar görüşülerek, karara bağlandı.
UKOME Olağan Genel Kurulu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun başkanlığında düzenlenen toplantıya Ulaşım Dairesi Başkanı Fevzi Demir, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Türkeli Kuğu ve diğer üyelerin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda gündeme alınan konular görüşülerek, karara bağlandı.
Maddeler karara bağlandı
UKOME toplantısı ile ilgili Ulaşım Dairesi Başkanlığı’ndan açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, “UKOME Genel Kurul Toplantısı’nda ilçelerimizden gelen değişik konulardaki trafik düzenlemesi talepleri, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün üzerinde önemle durduğu, toplu taşıma araçlarının rehabilitasyonu ve bu araçlarının en etkin şekilde kullanılarak gerek vatandaşlarımızın ekonomik ve konforlu seyahatleri gerekse işletmecilerin en verimli şekilde hizmet vermeleri amaçlanarak, Ulaşım Ana Planı çerçevesinde hazırlanan toplu taşıma hatlarının optimizasyonu raporuna göre işletmecilerin kurumsal yapıda tek çatı altına alınarak araçların, güzergahlarının, ücret ve zaman tarifelerinin yeniden belirlenmesi ile ilgili düzenleme yapılması, İlçelerde faaliyet gösteren ticari taksilerin çalışma ruhsatları ve T plaka tahsisleri ile ilgili konuları, Salihli, Kula ve Yunusemre İlçesi Üçpınar Mahallesi yolu üzerinde bulunan, köprü, menfez ve sanatsal yapılar ile ilgili taleplerin görüşülmesi, Manisa il sınırları içerisinde bulunan hemzemin geçitlerle ilgili yapılacak iş ve işlemlerle alınacak tedbirler, D4 yetki belgesi kapsamında yapılan yolcu taşımacılığı ile ilgili müracaatların ve taleplerin değerlendirilmesi, Salihli, Sarıgöl, Gördes, Akhisar, Turgutlu, Demirci, Kırkağaç, Köprübaşı ve Saruhanlı ilçelerimizde toplu taşıma hizmetinde kullanılan Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerin güzergah değişiklikleri ile yeni eklenen güzergahlar ile ücretlerinin belirlenmesi, D, T ve J Ticari Plaka tahsisli araçlar ile güzergah izin belgeli araçların çalışma usul ve esaslarını belirleyen yönergelerin, karayolu taşıma kanununda yapılan değişiklikler doğrultusunda yeniden düzenlenmesi hususları ile devir ücretlerinin UKOME tarafından belirlenmesi konuları, Karayolu kenarında yapılacak ve açılacak tesislerle ilgili Geçiş yolu ön izin ve izin belgelerinin düzenlenmesi ile ilgili hususlar görüşülerek, karara bağlanmıştır” denildi.