Manisa’nın Alaşehir ilçesinde dün akşam saatlerinde şiddetli yağmur sonrası meydana gelen su taşkınları belediye ekipleri tarafından anında giderildi. Zor günler geçiren üzüm üreticileri son yağmurla birlikte büyük zarar görürken üzümcüye sahip çıkılması çağrısında bulundu.
Alaşehir’de dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur taşkınlara neden oldu. Şiddetli yağmurun sebep olduğu su taşkını yaşanan mahallelerde Alaşehir Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Ekipleri vatandaşları yalnız bırakmadı.
Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban’ın talimatı ile Alaşehir Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar sonucu, İstasyon Mahallesi Tren yolu geçidinde yağmurdan dolayı zarar gören yolu ekipler kısa sürede vatandaşın hizmeti sundu. Kasaplı Mahallesi Şendurak mevkiinde derenin taşması sonucu trafiğe kapanan ana yol kepçe ve iş makinelerinin çalışması sonucu açılıp vatandaşların mağduriyet yaşamaması sağlandı.
Yine sel felaketinden dolayı Kavaklıdere, Alaşehir arası ulaşım yolunun Toloz Deresinin taşması sonucu kapanan yolu kısa sürede açan belediye ekipleri mahsur kalan vatandaşları kurtardı.
“Anında müdahale ettik”
Alaşehir Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban yaptığı açıklamada, "Sel baskını haberini alır almaz ekiplerimizi ilçemizde zarar gördüğünü belirten tüm mahallelere ve vatandaşlarımıza yardımcı olmaya gönderdik. Belediyenin sel sonrası oluşan mağduriyeti anında çözmesi için elimizden geldiğince çalıştık ve sonucunda olaylara hızlı müdahalemiz ile de vatandaşlarımızı mağdur bırakmadık.” Dedi.
Üzüm bağları büyük zarar gördü
Bu arada Alaşehir’İn Alkan Mahallesinde de etkili olan şiddetli yağmur üzüm bağlarına büyük zarar verdi. Üzüm üreticileri üzüm fiyatlarının açıklanmaması nedeniyle zor günler geçirirken yaşanan yağmur sonrası da asmalardaki ve sergilerdeki üzümler büyük zarar gördü. Kış aylarında yaşanan dolu ve kırağı felaketlerinin ardından hasat zamanı yaşanan yağmurun üzüme büyük zarar verdiğini kaydeden üreticiler üzümcüye sahip çıkılması çağrısında bulundu.