Manisa’nın Saruhanlı ilçesi Çamlıyurt Mahallesi’ne yapılması planlanan katı atık transfer istasyonuyla ilgili mahalle sakinleriyle bir araya gelen Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Depolama Alanı’nın Manisa’daki çöp sorununu çözmesinin yanında istihdama da katkı sağlayacağını söyledi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki katı atık sorununu çözmek adına önemli projelere imza atmaya devam ediyor. Manisa tarihinin en büyük yatırımlarından olan Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanına belirlenen ilçelerdeki çöplerin taşınması amacıyla katı atık transfer istasyonu kurulması hedefleniyor. Bu kapsamda da Saruhanlı Çamlıyurt Mahallesi’nde kurulacak olan katı atık transfer istasyonu için Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş’in de katılımıyla mahalle buluşması gerçekleştirildi. Buluşmaya Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, Saruhanlı Koordinasyon İşleri Müdürü Erdinç Karaköse, Büyükşehir Belediyesi MHP’li Meclis Üyesi Süleyman Kahramanlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım ve ekibi tarafından hazırlanan sunumu izleyen Çamlıyurt Mahallesi sakinleri Genel Sekreter Halil Memiş’e yapılması planlanan proje ile ilgili endişelerini aktardı.
"Gençlere iş imkanı sağlayacak"
Mahallelinin endişe ve taleplerini tek tek not alan Genel Sekreter Halil Memiş, “Büyükşehir Belediyesi olarak kent tarihinin en büyük yatırımını yaptık. Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanına Saruhanlı ilçemizin çöplerini taşıyacağız. Bu taşımayı da burada yapmayı planladığımız ve tamamen çevreci olan katı atık transfer istasyonunun yardımıyla yapacağız. Mahalle sakinlerimize iş imkanı da sağlayacak olan bu tesis, 72 proje arasından en çevreci 2. proje seçildi. Biz de buraya sizlere bunları anlatmaya ve taleplerinizi dinlemeye geldik. Buraya yapılacak olan aktarma istasyonunun çevre sağlığına, insan sağlığına ve hayvan sağlığına hiçbir olumsuz etkisi bulunmamaktadır. Mahallemiz değer katacaktır. Yapılacak tesis için ilçe belediyesi dahil 15 civarında kurum ve kuruluşun görüşü alınmıştır. Talep ve endişelerinizle ilgili notlar aldım ve Sayın Başkanımız Cengiz Ergün’e ileteceğim. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.