İlçe ziyaretleri kapsamında Gördes’e giden Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ziyaretler yaparak incelemelerde bulundu.
İlk olarak Gördes Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Güvençer, Hükümet Konağı önünde Kaymakam Turgay Hakan Bilgin, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Selim Kasacı, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İlçe Emniyet Amiri İsmail Çelebi ve diğer ilçe daire amirleri tarafından karşılandı.
Kaymakamlık makamında Gördes’teki kamu kurum ve kuruluş yöneticileriyle bir araya gelen Vali Güvençer, Gördes Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin’den ilçe hakkında detaylı brifing aldı.
Brifingin ardından Hükümet Konağındaki birimleri gezerek personeli ziyaret eden Vali Güvençer iş ve işlemleri için gelen vatandaşlarla da sohbet etti. Hükümet konağı alt katındaki Gördes Adliyesinde adli merci yetkilileri ile personeli de ziyaret eden Vali Güvençer daha sonra Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol’u ziyaret etti. Başkan Akyol, Vali Güvençer’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek belediye çalışmaları ve yatırımları hakkında bilgi verdi.
Belediye ziyaretinin ardından Celal Bayar Üniversitesi Gördes Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek eğitim faaliyetleri hakkında okul müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Uşun’dan bilgi alan Vali Güvençer, Gördeslilerin eğitime sağladıkları katkıdan duyduğu memnuniyeti belirtti.
Daha sonra Gördes Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sami Aydın’ı, Gördes Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Hoşaf’ı ziyaret eden Vali Güvençer, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi, Şoförler Odası, Ziraat Odası başkan ve yetkilileriyle bir araya gelerek bilgi aldı.
Vali Güvençer, Gördes Belediyesi Kültür Merkezi, Yaşam Boyu Kültür Sanat Proje Merkezinde inceleme yaptı. Gördes Kadınlar Derneği Başkanı Seyyide Cenki’yi de ziyaret eden ve burada Gördes Muhtarlar Derneği Başkanı Kerim Çakır ile de bir araya gelen Vali Güvençer, Havuzlu çarşıyı ve çarşı esnafını ziyaret edip sohbet ederek hayırlı ve bol kazanç diledi.
Daha sonra ziyaret ettiği Gördes Huzurevi’nde Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Ünal ve yönetimiyle buluşan Vali Güvençer yaşlıları dinleyerek bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu.
Şehit ailesine ziyaret
Vali Güvençer, Akhisar-Gördes Karayolu inşaatı şantiyesine de uğrayarak incelemede bulunduktan sonra Gördes’in eski yerleşim yeri Tarihi Pazar Camii’nde de incelemelerde bulundu ve 3 Mart 2016 tarihinde Mardin Dargeçit’de şehit düşen Jand. Ast. Çvş. Abdilkadir Çelik’in ailesini ziyaret etti. Şehidin çocuklarıyla yakından ilgilenen Vali Güvençer şehidin mezarını da ziyaret ederek dua etti.
Tarlada çiftçileri ziyaret etti
Ziyaretin sonunda salatalık tarlasında çalışan çiftçileri de ziyaret ederek bir süre sohbet eden Vali Güvençer dönüş yolunda Fundacık Mahallesine uğrayıp kahvede vatandaşlarla çay içtikten sonra ilçe programını tamamlayarak Manisa’ya döndü.