Manisa’da üzüm tüketimini artırmak amacıyla iki yıl önce yaptığı çalışmayla ‘Şehzade Tatlısı’nı üreten Murat Karapaça Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret ederek ürettiği ‘Şehzade Tatlısı’nı ikram etti.
40 yıllık aşçı Murat Karapaça kuru üzüm kullanarak yaptığı Şehzade Tatlısı’nı tanıtmak amacıyla Vali Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret etti. Tatlının isim patentini alabilmek için Türk Patent Enstitüsü’ne başvuruda bulunan Karapaça, Şehzade Tatlısı’nın Manisalılar tarafından çok beğenildiğini söyledi.
Şehzade tatlısının son derece doğal ve sağlıklı olduğunu belirten Karapaça, “Üzüm, Manisa’mızın en önemli değerlerinden biri. Ben de şeker kullanmadan, sadece çekirdeksiz kuru üzümle bir tatlı üretmeye karar verdim. İçinde hiçbir katkı maddesi bulunmuyor. Manisa’mızın değerleri arasına giren Şehzade Tatlısı’nın patentini almak için başvurumuzu yaptık” dedi.
Vali Mustafa Hakan Güvençer de aşçı Murat Karapaça’nın ikram ettiği Şehzade Tatlısı’nın tadına bakarak çok beğendiğini ifade etti. Manisa’ya katkı sunacak çalışmaların yanında olacaklarını kaydeden Vali Güvençer, tatlının Manisa’nın diğer bir değeri olan üzümden yapılmasının ayrı bir önemi olduğunu söyledi. Vali Güvençer, “Şehzadeler şehri Manisa’da üretilen bir tatlıya ‘Şehzade’ adı çok yakışmış. Çok lezzetli ve sağlıklı olmuş. Daha fazla tanınmalı, daha fazla tüketilmeli. Sizleri kutluyorum, gayet güzel olmuş” diye konuştu.