Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, hafta sonunda sivil toplum kuruluşlarına iade-i ziyaretler yaptı.
Vali Mustafa Hakan Güvençer ilk olarak Manisa Uluslararası Öğrenci Derneği (MUDER) Başkanı Nedim Kara’ya iade-i ziyarette bulundu. Burada Kırgızistan, Kazakistan, Azerbaycan, Somali ve diğer ülkelerinden gelerek Manisa’da eğitim gören öğrencilerle sohbet eden Vali Güvençer, öğrencilerin Manisa’dan ve ülkemizden iyi duygularla ayrılmalarına önem verdiklerini, sorunlarını çözmek için elinden geleni yapacağını bildirdi.
Vali Güvençer daha sonra İHH Manisa temsilciliğini ziyaret ederek Başkan Necmettin Okumuş ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.
Ziyarette konuşan Vali Güvençer, İHH Manisa temsilcisi Okumuş’tan çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Okumuş, kimin ihtiyacı varsa insanlara yardım etmeye çalıştıklarını belirterek, "Bundan sonra da mazlumlara, yardıma muhtaçlara yardım elimizi uzatacağız." dedi.
Çalışmalarından dolayı İHH’yı tebrik eden Vali Güvençer de ülkemizin sivil toplum kuruluşlarına ihtiyacı olduğunu ifade ederek, "Gönüllülük esasına dayalı yardımlarınız binlerce, milyonlarca kişiye fayda sağlıyor” diye konuştu.
Vali Güvençer, daha sonra Manisa Halk Ozanları Derneği Başkanı Aşık Osman Feryadi’ye, Yiğitbaşı Vakfı Başkanı Sefer Yıldız’a, Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Manisa Şube Başkanı Günay Yıldız’a, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Manisa Şubesi Başkanı Bektaş Kılınç’a iade-i ziyarette bulundu.
Ziyaretlerde konuşan Vali Güvençer, güzel insanların, güzel niyetlerle bir araya gelip gayret ettiklerinde kamu hizmetkarı olarak kendilerinin de birinci görevinin onlarla birlikte olmak olduğunu söyledi. Türk milletinin 15 Temmuz’dan buyana sergilediği büyük basiret ve feraset ile bu alanda ne kadar kıymetli bir birikime sahip olduğunu gösterdiğini vurguladı. Vali Güvençer, “İnsan ilişkilerinde muhabbet ve güven mutlak esastır. Geçmişte birbirimize muhabbet ve güven besledik. Bunu istismar ve suistimal edenler cezalarını da hem insani hem ilahi adalet nezdinde görecekler. Buradan ağzımız yandı diye olması gereken doğrulardan vazgeçerek birbirimize duyduğumuz muhabbet ve güveni kaybetmemiz, dayanışma duygularını eksiltmemiz, sorunlara kayıtsız kalmamız son derece yanlış olur." dedi.