Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi’ni ziyaret etti.
Vali Güvençer’e ziyaretinden dolayı teşekkür eden İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç, “Son dönemde yaşanan hadiselerini ardından malum yapının okullarının kamuya devredilmesi, ardından da ihtiyaca göre imam hatip olarak düşünülmesi bizleri daha çok memnun etmiştir. İmam hatip okuluna gerçekten çok ihtiyaç vardı. Öğrenciler ikili eğitim yapmak zorunda kalıyordu. İnşallah bu vesileyle bu süreçte aşılmış olacak. Cenabı Allah bir daha memleketimize böyle bir acı yaşatmasın” dedi.
Başkan Özgüvenç, “İmam hatip okulları kurulduğu günden bu yana bir Recep Tayyip Erdoğan yetiştirmiştir. Vatanına, milletine hizmet eden çok değerli insanlar yetiştirmiştir. Ama hamdolsun hiçbir zaman bir Fethullah Gülen ya da Apo yetiştirmemiştir. Dolaysıyla bu okullarında desteklenmesinin ne kadar doğru olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.
Sivil toplum kuruluşlarının ülkemiz açısından, devletimiz açısından, milletimiz açısından bugünlerde öneminin daha da arttığına dikkat çeken Vali Güvençer, “Her iki taraftan da bakmak lazım. Bir tarafından istismar edilmiş, çok fazla genişlemiş, sınırlarını zorlamış, ilişkilerini farklılaştırmış adı sivil toplum örgütü de olsa bir takım yapılanmaların devlet ve millet açısından ne kadar tehlikeli olabileceğini gördük. Pozitif tarafından baktığımızda bu bela Allah’ın yardımı, milletin destekleriyle bertaraf edildi. Ferdi kahramanlıklar, ferdi fedakarlıklar olduğu kadar sivil toplum örgütlerinin biraz daha örgütlü olmaları önemlidir. Sivil toplum kuruluşlarının sınırları dahilinde hareket etmeleri önemlidir. Bu anlamda İlim Yayma Cemiyeti yıllardır bu ülke için fedakarlıkla çalışıyor. Allah tarafından bereketlenmiş bir cemiyettir” dedi.
Kapatılan okulların valilik ve milli eğitim müdürlüğü tarafından ihtiyaca göre değerlendirileceğini kaydeden Vali Güvençer, son zamanlarda imam hatip okullarına artan bir talebin olduğunu söyledi. Vali Güvençer, kapatılan bu okulların bir kısmının imam hatip okulları için bir zemin oluşturacağını ifade ederek, “Tevafuk varsa isabette vardır” dedi.