Manisa Hayvanları Koruma Derneği (HAKDEM) Başkanı Reyhan Elbirliler ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Manisa İli Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Fehmi Yersel ve Başkan Yardımcısı Mehmet Dolgun Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’e nezaket ziyaretinde bulundu.
Ziyarette konuşan Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Elbirliler Vali Güvençer’in kabulü nedeniyle teşekkür ederek, “Sayın Valimize hem hoş geldin demek hem de sorunlarımızı iletmek amacıyla buradayız. Sorunlarımızı sizlerde biliyorsunuz. 12 sene önce çıkmış olan 5199 sayılı Hayvan Haklarını Koruma Kanunu var. Görev ve yetkisi en büyük mülki amirlere verilmiş. Şehrimizde büyükşehir olmanın verdiği büyük değişiklikten kaynaklanan bazı eksiklikler, bazı aksamalar var. Onları iletmek üzere geldik. Bu boşlukta bazı sorunlar oluştu, o sorunlarda bizim üstümüze maddi olarak büyük bir yük getirdi. Belki derdimize çare bulabiliriz, siz bir çözüme ulaşabilirsiniz, bizi rahatlatırsınız, o amaçla geldik. Tedavi borçlarımız ve bakımevlerinin durumu ile ilgili sayın valimizle görüşeceğiz” şeklinde konuştu.
Manisa İli Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Fehmi Yersel de Vali Güvençer’e kendilerini kabul ettiği için teşekkür ederek dernekleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Vali Güvençer de ziyaretler nedeniyle teşekkür ederek sorunlara hep birlikte çözüm arayacaklarını ifade etti.