Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Gördes’teki 11 içme suyu deposunda yaptığı bakım ve onarım çalışmalarıyla ilçeye daha sağlıklı su temin ediyor.
MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa genelindeki 248 adet deponun yenilenmesi kapsamında Gördes ilçesindeki çalışmalarına başladı. MASKİ, Gördes’te toplamda 11 adet içme suyu deposunda bakım ve onarım yapacak. Güneşli ve Evciler mahalleleriyle başlayan çalışmalar, Balıklı, Efendili, Kıymık, Dereçiftlik, Karaağaç, Börez, Dutluca, Karakeçili ve Malaz mahalleleri ile devam edecek. Güneşli mahallesinde bulunan eski deponun dış boyama ve temizlikleri yapılarak, paslanmış su boruları ve vanaları yenileriyle değiştirilmek üzere söküldü. Fayans döşeme işlemlerinden sonra tüm tesisat da komple yenilecek. Onarımların tamamlanmasının ardından gerekli temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları yapılarak, vatandaşlara ulaşan suyun daha sağlıklı biçimde depolanması sağlanacak.
Mahallelere sağlıklı ve kesintisiz içme suyu
Gördes’te yapılacak depo yenilemeleriyle ilgili bilgi veren MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, “Gördes ilçemizin 11 mahallesindeki içme suyu depolarımızı yenileme çalışmalarımız başladı. Depolarımızda hem temizlik hem de tesisat anlamında kapsamlı şekilde yenileme yapılıyor. Eski paslanmış borular ekiplerimiz tarafından söküldü. Yerlerine yenileri takılarak sistemin daha işler şekilde çalışması sağlanacak. Böylelikle eski boru ve vanalardaki sızdırmaların da önüne geçerek, meydana gelen arızaları da büyük ölçüde ortadan kaldıracağız. Mahallelerimize sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temini için ilimiz genelindeki çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.