Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nün il genelinde açtığı sondaj kuyuları ile uzun yıllar su sorunu yaşanmayacak. Yeni sondaj kuyularından biri de Selendi’nin Karabeyler Mahallesine açılacak.
Manisa genelinde sondaj kuyusu hamlelerine devam eden MASKİ çalışmalarıyla birlikte uzun yıllar vatandaşların rahat etmesini sağlayacak. İl Özel İdaresi zamanında yapılan ve artık işlevini kaybeden içme suyu sondaj kuyularının yerine yenileri açılıyor. Bu sayede 20-25 yıl boyunca sondaj açılan yerlerde su sıkıntısı yaşanmayacak. Bu kapsamda, MASKİ’den Selendi’nin Karabeyler Mahallesi Kuşkurağı ve Acısu bağlılarına içme suyu ulaştırmak için jeofizik etütlerini tamamladı.
Uzun yıllar su sorunu yaşanmayacak
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, içme suyu sondajlarına büyük ağırlık verdiklerini ve il genelinde çalışmalarına büyük bir hızla devam ettiklerini belirtti. Nohutçu, “Ekiplerimiz Selendi’de ihtiyaç olan bölgeleri yerinde inceleyerek raporlarını hazırladı. Bizde bu noktalarda çalışmalarımızı başlattık. Jeofizik etütlerini yaptığımız mahallede Karabeyler mahallesine su depomuzu yapıp, buradan mahallemizi ve bağlılarını besleyeceğiz. Sondaj açtığımız bu noktalarda uzun yıllar su sorunu yaşanmayacak. Çalışmalarımızın hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.