Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Şehzadeler ilçesi Yeniharmandalı Mahallesinde yürüttüğü hat döşeme çalışmalarını tamamlayarak mahalleyi sağlıklı altyapıya kavuşturdu.
MASKİ Genel Müdürlüğü, 17 ilçede sürdürdüğü çalışmalarla mahallelerin altyapı sorunlarını çözmeye devam ediyor. İl genelinde sağlıklı sistemler inşa eden MASKİ, bu kapsamda Şehzadeler ilçesine bağlı Yeniharmandalı Mahallesinin altyapı sistemini tamamen yeniledi. MASKİ ekipleri, daha önce kanalizasyon hattı bulunmayan mahallede 2 bin 600 metrelik ana kanalizasyon hattı döşerken, mahallenin 40 yıldır kullanımda olan 2 bin 950 metrelik içme suyu şebeke hattını da yeniledi. MASKİ Genel Müdürlüğü, 50 metreküplük içme suyu deposu da inşa ederek, mahalleye ulaşan içme suyunu daha kaliteli hale getiriyor.
“40 yıllık şebekemiz yenilendi”
Yapılan çalışmalar için mahalle halkı adına teşekkür eden Yeniharmandalı Mahalle Muhtarı Salim Dönmez, “Mahallemizin içme suyu hattı çok eskimişti. 30-40 yıllık bir su şebekemiz vardı. Kanalizasyonumuz hiç yoktu. Eskiyen su depomuzun yerine yenisi yapıldı. Altyapı çalışmalarımız bitti, şimdi de taş döşemelerimiz başlayacak. Bu çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve MASKİ’ye çok çok teşekkür ederim. Bu hizmetler mahallemize geldiği için çok mutluyuz.” derken, hizmetlerden memnun olduklarını ifade eden mahalle sakinlerinden Nuri Boz da duygularını şöyle dile getirdi: “Bu yapılan hizmetlerden çok memnunuz. Daha önce içtiğimiz suların aslı astarı yoktu. Tesisatımız değişince çok güzel oldu. Yapılan işlerin hepsi köyümüz için güzel oluyor. Cengiz Ergün’e çok teşekkür ediyoruz.”