Yunusemre Belediyesi, İŞ-KUR ve KOSGEB ortaklığıyla düzenlenen girişimcilik kurslarına bir yenisi ekleniyor. Kurs başvuruları 3-9 Mayıs tarihleri arasında İŞ-KUR İl Müdürlüğü’ne yapılabilirken; Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, ekonomiye can vermek isteyen girişimcileri kursa katılmaya davet etti.
Yunusemre Belediyesi, İŞ-KUR ve KOSGEB işbirliğiyle ekonominin canlanması ve girişimcilik faaliyetlerinin arttırılması amacıyla girişimcilik kursları açıyor. 16-27 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenecek kurs için başvurular 3-9 Mayıs tarihleri arasında İŞ-KUR İl Müdürlüğü’ne yapılacak. Tüm girişimci adaylarını kursa katılmaya davet eden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 11 Mayıs’ta mülakat yapılacağını, mülakatlarda seçilen 25 kişinin Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek kursa katılacağını belirtti.
Başkan Mehmet Çerçi, “Girişimcilik eğitimleri vasıtasıyla bugüne kadar 118 girişimcimiz belediyemizin katkılarıyla sertifikalarını aldı. Buna bir yenisini ekliyoruz. 16-27 Mayıs tarihleri arasında 70 saatlik girişimcilik kursu düzenleyeceğiz. Eğitim alan girişimci adaylarımız kendi işlerini kurarlarsa KOSGEB yeni girişimci desteğine başvuru hakkını elde edecekler.” dedi.
TOPLAM 150 BİN TL DESTEK
Kurs sonunda iş kurmaya karar verenlere sağlanacak desteklere değinen Başkan Yardımcısı İdris Avşar da şunları söyledi:
“Destek kapsamında işini kuran ve iş planları onaylanan girişimcilere işletme kuruluş desteği olarak 2 bin TL, kuruluş dönemi makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği olarak 18 bin TL, işletme giderleri desteği olarak 30 bin TL, toplamda 50 bin TL hibe ve sabit yatırım desteği olarak da 100 bin TL destek verilecek. Geri ödemeli faizsiz kredi desteği olmak üzere toplamda 150 bin TL destek verilecek.”