Yunusemre Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu ilk konserini şehitlerimize adadı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ’Ağıtlarla Şehitlerimizi Anıyoruz’ programında duygu dolu anlar yaşanırken; gecede konuşan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "En kutsal değerimiz olan şehitlerimiz için ne yapsak azdır" dedi.
Yunusemre Belediyesi tarafından 10 ay önce kurulan Türk Sanat Müziği Korosu, ilk konserini MCBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde verdi. Konserini şehitlere atfeden koronun ’Ağıtlarla Şehitlerimizi Anıyoruz’ isimli programına Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ile eşi Dr. Melek Çerçi, Belediye Başkan Yardımcıları Şule Uygur, Mustafa Dandin, Başkan Danışmanı Kefaeddin Öz, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ses sanatçısı ve Koro Şefi Selim Öztaş’ın ve koronun seslendirdiği birbirinden güzel Çanakkale türküleri büyük beğeni topladı. Selim Öztaş’ın eşi ses sanatçısı Neşe Öztaş da okuduğu şiirlerle izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.
’ŞEHİTLERİMİZİN HAKKINI ÖDEYEMEYİZ’
Gecede konuşan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, ilk kez izleyicinin karşısına çıkan koroyu performansından dolayı kutladı. Türkiye’nin zor, bir o kadar da önemli bir süreçten geçtiğini dile getiren Başkan Çerçi, "Güzel vatanımız için canlarını feda eden şehit ve gazilerimiz var. Ülkesi için canını sakınmadan veren şehitlerimiz için ne yapsak az. Şehitlerin bizlere emaneti olan ailelerinin de her zaman yanındayız. Şehitlerimizin anısına bu geceyi gerçekleştirmek istedik. Bu günün diğer bir önemli değeri de Kutlu Doğum Haftası içerisinde oluşumuzdur. Bütün bu değerlerimizin ruhuna uygun, kendi öz müziğimizi, değerli hocamız ve ekibi bizlere bu atmosferde sundu. Yunusemre Belediyesi olarak ilk defa böyle bir sanat faaliyetinin içerisinde olduk. Önümüzdeki günlerde çok daha güzel mekânlarda çalışmalarımızı yaparak, halkımızla sizleri buluşturacağız. Bütün ekibe tekrar kalpten teşekkürlerimi sunuyor, Hocamızın şahsında bütün ekibi de kutluyorum” dedi.
İZLEYENLERE SAVAŞ MENÜSÜ İKRAMI
Konser sonunda Belediye Başkanı Çerçi, gecenin gerçekleşmesinde büyük emekleri olan Ses Sanatçıları Selim-Neşe Öztaş çiftine teşekkür plaketi, koro üyelerine de kırmızı gül takdim etti. Gecede Yunusemre Belediyesi Halkoyunları ekibi gösteri sunarken; izleyenlere Çanakkale Zaferi’nde askerin tek öğünü olan şekersiz üzüm hoşafı, ekmek ve buğday çorbası ikram edildi.