İlçede vatandaşların Kurban Bayramı’nda herhangi bir mağduriyet yaşamaması için çalışma yapan Yunusemre Belediyesi, kurban kesim yerlerini belirledi. Arefe günü ilçede 2 pazar kurulacağını belirten Belediye Zabıta Müdürü Cengiz Şimanlar, kesim noktalarında kurban ibadetini yerine getirecek vatandaşların askı ve su gibi ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.
Yunusemre Belediyesi vatandaşların Kurban Bayramını sorunsuz geçirmesi için çalışmalarını tamamladı. Belediye Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada belirlenen kesim noktalarının dışındaki yerlerde kesim yapan vatandaşlara cezai işlem uygulanacağına vurgu yaptı.
Kurban kesim yerleri belirlendi
Yunusemre ilçesinde vatandaşların kurban ibadetlerini yerine getirmek için kesim yerlerinin belirlendiğini anlatan Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar, Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerin Kurban Bayramı boyunca görevde olacağını dile getirdi. Şimanlar, “Laleli Cumartesi Pazaryeri, İtfaiye Dairesi Başkanlığının bahçesi, Karaköy Pazaryeri, Yeni Horozköy Pazaryeri ve Yunusemre Belediyesi Muradiye Şantiye alanında kurban kesimi yapılacak. Belirlenen kesim yerlerinin haricinde kurban kesen vatandaşlara cezai işlem uygulanacaktır. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için uyarılarımızı yineliyoruz. Büyükbaş hayvan kesimi ücreti 275, küçük baş ise 60 TL olarak belirlenmiştir. Vatandaşlarımızın kurban kesim yerlerinde daha rahat etmeleri amacıyla sularını, askılarını ve tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Evlerin bahçelerinde, sokak aralarında kurban kesilmesine müsaade etmeyeceğiz. Arefe günü Karaköy ve Horozköy Pazaryerinde pazar kurulacaktır. Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını kutluyorum” diye konuştu.