Dicle Elektrik Dağıtım Mardin İl Müdürlüğü’nde işe yeni başlayan çalışanlar ile stajyerlere, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) ve ilk yardım eğitimi verildi.
Dicle elektrik Dağıtım Mardin İl Müdürü Memet Bulut bu eğitimlerle, sağlıklı çalışanlar ve sağlıklı çalışma ortamının yanı sıra çalışmaların sıfır kaza ile yapılmasının hedeflendiğini söyledi. Bulut, "Verdiğimiz eğitimleri çalışanlarımız hem sahada hem de iş yeri ortamında uyguluyor. Çalışanlarımız sağlıklı ve güvenli koşullarda çalışmaktadır” dedi.
Her yıl veriliyor
Dicle Elektrik Dağıtım Mardin İl Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleştirilen eğitim çalışmasına işe yeni başlayan çalışanlar ile stajyerler katıldı. İSG eğitimini İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Özcan Taner, ilk yardım eğitimini ise iş yeri hekimi Doktor Yaşar Ekin verdi. İSG Uzmanı Taner, eğitimlerin 6331 sayılı İş Sağlığı Güvenliği Kanunu uyarınca her yıl belirli periyodlar ile verildiğini söyledi. Eğitim süresince çalışanlara ofis ergonomisi, elektrik işlerinde iş sağlığı ve güvenliği, kişisel koruyucu ve donanım, acil durum planı, elektrik çarpmaları ve ilk yardım konularında gerekli tüm eğitimler hakkında bilgiler aktarıldı.