Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şubesi, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ile DİKA uzmanlarını geleneksel olarak düzenlediği ‘Dost Meclisi’ toplantısında ağırladı.
MÜSİAD Mardin Şubesi Başkanı Mehmet Nurettin Kasap’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Mardin Vali Yardımcısı Bahattin Çiçek, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Mardin Organize Sanayi Bölgesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Abdulnasır Duyan ve iş adamları katıldı.
Toplantıda DİKA’nın yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi veren DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altıntağ, DİKA Olarak TRC 3 Bölgesi kapsamında bulunan Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin’in ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda kalkınmaları için yapılan her türlü çalışma ve çabanın içerisinde olduklarını söyledi.
“Yöresel ürünleri markalaştıracağız”
Kurumun özellikle son dönemde üzerinde çalıştığı yöresel ürünlerin tescili ve markalaştırılması çalışmasıyla ilgili bilgiler veren Altındağ, “Bölgemizdeki kaynakların işlenip, gün yüzüne çıkarılması için özellikle son dönemde önemli çalışmalar yürütüyoruz. Fırsatları yaratmak elimizdedir. Hükümet bölgemiz için ’Ben güvenliği de sağlarım, yatırımı da yaparım, yatırımcıyı da teşviklerle destelerim’ mesajını her fırsatta veriyor. Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da açıkladığı bölgeye yatırım ve destek paketi dünyadaki birçok ülkenin bütçesinden çok daha büyük. Onun içindir ki bölgedeki yatırımcıların yatırımlar konusunda daha fazla cesaretli olmaları gerektiğini düşünüyoruz. Bizler, bölgemizdeki potansiyelin değerlendirilmesi için bütün müteşebbislerimizle, kurumlarımızla hazırlanacak projelerde eş güdümlü olarak ortak çalışma yapmaya hazırız. Zira; kurum olarak uzmanlarla birlikte bölgedeki müteşebbisleri mali kaynaklarından en etkin şekilde yararlanmalarını sağlamak gibi bir görevimiz var. Bir diğer taraftan kurum olarak; yöresel ürünlerin tescili ve markalaştırılmaları çalışmalarımız sürüyor. Her ilin sembolü olabilecek ürünleri tespit edip, bu ürünleri Marka değerlerini öne çıkarmaya çalışıyoruz. Her ilimizin kendine göre çok farklı, alternatifli zenginlikleri var. Örneğin Siirt bu konuda çok şanslı bir şehrimiz. Bugün Siirt’e üretilen Pervari balını, Siirt’in yer fıstığını, yün battaniyelerini, Batman’ın Şırnak’ın bütün yöresel ürünlerin tescili ve markalaştırılmasını sağlayacağız. Habitat’da binlerce projenin arasından dikkat çeken ve en prestijli projeler arasında derece elde eden Mardin turizmine yönelik olarak, 1. Cadde’nin yayalaştırılması ve teleferik projesi ile Mardin’in turizmine önemli katkılarda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.
“Fuarlarla tanıtıma katkıda bulunacağız”
Mardin’in sorumluluk sahasındaki Şırnak, Batman ve Siirt’ten farklı olarak, hükümetin cazibe merkezi arasında kabul görülmeye devam ettiğini anlatan Altındağ, “DİKA olarak, Mardin’deki müteşebbislerimizin önünü açacak eş güdümlü çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ajansımızın kapısı herkese sonuna kadar açıktır. Tanıtımda yaptığımız katkıları sadece yurt içerisinde değil, yurt dışında da sürdüreceğiz. Son dönemlerde açılan ulusal ve uluslararası fuarlarda Mardinli ve bölgemizdeki diğer illerdeki işletmelerimizle birlikte tanıtım çalışmalarında birlikte oluyoruz. İran’da açılan fuarın ardından, Antalya’da kurulan Yöreks Fuarı’nda bölgemizin sahip olduğu yöresel değerlerimizi ilgili kurum ve şirketlerimizle birlikte teşhir ettik. Bölgemize yakışır stantlarda sahip olduğumuz değerleri, zenginliklerimizi başarılı çalışmalarla herkese gösterdik. Bundan sonra Emitt Fuarı’nda olacağız. Orada da TRC 3 bölgesinde bulunan 4 şehrimizi 600 metrekarelik dev bir alanda il kültür müdürlüklerimizi de davet ederek tanıtımlarımızı sürdüreceğiz. İzmir’de kurulacak Travel Turkey Fuarı’nda da bölgemizdeki turizm işletmelerine imkanlar sunacağız, kendilerini tanıtacak, yeni iş alanlarında, iş pazarlıklarında olmalarını sağlayacak destek ve katkılarda bulunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.