Mardin Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Op. Dr. Fuat Karakuş, yetersiz olan sağlık tesislerinin kente kazandırılması konusunda duyarlı olan herkesten yardım beklediklerini kaydetti.
Mardin KHB Genel Sekreteri Op. Dr. Fuat Karakuş, sağlık alanında yapılan çalışmalar hakkında basına bilgi verdi. Mardin’e ataması yapılmasından sonra 7 ay gibi kısa bir sürede ilk olarak zarar eden sağlık tesislerini mercek altına aldıklarını kaydeden Karakuş, “Zarar eden büyük hastanelerimizin gereksiz yapılan harcamalarını kontrol altına almak için bütün mal ve hizmet alımlarını merkezi alım sistemine dahil ederek sağlık harcamalarında çok büyük tasarruflar elde ettik. Diğer taraftan da gelir kalemlerimizin de daha sıkı bir takibini sağlayarak hastanelerimizin gelirlerini arttırdık ve döner sermayelerimize büyük katkılar sunduk” dedi.
Mardin, Midyat, Derik ve Savur hastanelerinin kangren haline gelen asansör problemlerini çözdüklerini aktaran Karakuş, “Mardin ve Kızıltepe Devlet Hastanelerimizin MR görüntüleme hizmetinin ihalesini sonuçlandırıp vatandaşlarımıza daha kaliteli ve ucuz hizmeti sunduk. Derik Hastanemize tomografi ünitesi kurma çalışmalarımızı başlattık. Aylardır çok zor şartlar altında hizmet veren Nusaybin Devlet Hastanesi’nin gerekli bakım ve onarımlarını tamamlatıp hizmete hazır hale getirdik. Yakında Midyat ve Nusaybin devlet hastanelerimiz için MR görüntüleme hizmeti almak için çalışmaya başlamış bulunmaktayız. Bunun yanında Mardin hastanemizde başta eksikliği hissedilen yanık ünitesi ile diğer alanlardaki eksikleri gidermek olacak. Uzun vadede ise çok daha kapsamlı, sağlık kampüsü görevi yapan bir bölge hastanesi ile ihtiyaca tam anlamıyla cevap verebilecek modern bir Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ni Mardin’e kazandırmak olacaktır. Mardin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin ünite sayısını arttırıp diş hastanesine dönüştürüp, aynı şekilde bu hizmeti Midyat Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi ile beraber geliştirmeye çalışacağız. Savur ve Derik hastanelerini ihtiyaca cevap verebilecek hale getirmek istiyoruz. Derik Hastanesi’ne acil olarak gerekli olan yoğun bakım ünitesi ile diyaliz ünitesini hayatiyete geçirme çabalarımız sürüyor. Kızıltepe Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinin kapasitesini arttırma araştırmalarımız sürmektedir. Yetersiz olan sağlık tesislerimizin Mardin’e kazandırılması konusunda duyarlı vatandaşlarımızın, basın mensuplarının ve sivil toplum teşkilatlarının desteğini bekliyoruz” diye konuştu.