Mardin’de Büyükşehir Belediyesi, yaşlı, hasta ve engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştıran hizmetlere ağırlık verdi.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, hasta ve engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştıran sosyal hizmetlere ağırlık verdi.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Politikalar Daire Başkanlığına bağlı ekipler, daha önceden belirlenmiş engelli, yaşlı, hasta ve yardıma muhtaç kişilerin evlerinde detaylı temizlik yapıyor. Ekipler, yanlarında getirdikleri malzemelerle toz alıp, eşyaları temizliyor. Cuma günleri camiye gidemeyen yaşlı ve engelliler de ekiplerce araçlarla camilere ulaştırılıyor. Evlerinden alınan yaşlı ve engelli vatandaşlar, belediye tarafından tahsis edilen özel araçla camiye bırakılıp, tekrar evlerine bırakılıyor. İl sınırları içinde belirlenen engelli ve yardıma muhtaç kişilere de düzenli olarak evde bakım hizmeti veriliyor. Ekiplere eşlik eden berberler, kişisel temizliğini gerçekleştiremeyecek durumdaki yaşlı ve engellilerin saç ve sakal tıraşlarını yapıyor.

Her alanda gerekli olan hizmetleri yapmanın gayreti içerisinde olduklarını kaydeden Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, halka kaliteli hizmet sunarak yaşam kalitelerini yükselteceğini belirtti.

Vali Yaman, “Mardin il geneline bir yandan sosyal aktivitelerin, bir yandan kültürel etkinliklerin öte yandan da çok geniş bir alana yaydığımız altyapı ve yol yapım ve onarım çalışmalarının içerisindeyiz. Büyükşehir belediyesi ekipleri olarak, vatandaşlarımıza daha rahat bir ulaşım altyapısı sağlama adına gerek şehir merkezlerimizde gerekse de kırsal alanlarda çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir. İnşallah önümüzdeki günlerde bu çalışmalarımızı arttırarak sürdüreceğiz” dedi.