Bölgede yaşanan çatışmalardan dolayı büyük sıkıntılar yaşayan Mardin esnafı, umudunu Kurban Bayramı alışverişine bağladı.
Yaşanan olaylar nedeniyle hem maddi hem de manevi anlamda etkilendiklerini söyleyen Abdulvahap Baki, “Geçen seneye oranla yüzde 80 işimiz düşmüş. Özellikle Mardin’de kira fiyatları çok yüksek, kiramızı dahi ödemekte artık zorlanıyoruz. Patlamalardan dolayı artık kimse ne yatırım yapıyor ne de alışveriş yapıyor. Yüzlerce esnaf kepenk kapattı, böyle devam ederse bizim aynı durumu yaşayacağız. Şuan umudumuzu bayram alışverişine bağlamışız. İnşallah işlerimizin biraz canlanır” dedi.
Mardin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Doğan Gazan ise, her yıl alışverişin canlanmasındaki en büyük umutlarından birisinin bayramlar olduğunu söyledi. Gazan, “Son aylarda yaşanan olumsuzluklardan esnafımız çok etkilendi. Siftah yapmadan evine giden esnaflarımız oldu” diye konuştu.
Kurban Bayramı alışverişinin esnafın yüzünü güldürmesinin beklendiğini belirten Gazan, "Vatandaşımızın alım gücünün iyice küçüldüğü bir dönemde esnaf ve sanatkârlarımız, piyasa çarkının dönmesini, alışverişlerin canlanmasını umut etmektedir” dedi.
Alışverişte hareketlenmenin hız kazandığını ifade eden Gazan, şunları söyledi:
“Bayramlar öncesinde hareketlilik doruk noktaya ulaşmaktadır. Bu hareketlilik, hem esnafımız, hem de vatandaşımız açısından fırsat olarak değerlendirilmektedir. Mardin Merkez ve ilçelerindeki tüm esnaf ve sanatkârımız ile bayram alışverişine hazırız. Bayram alışverişinin hem esnaf hem de vatandaşımızın yüzünü güldürmesini, piyasa çarkının dönmesine önemli katkılar sağlamasını diliyorum.”