Mardin merkez Artuklu ilçesinde 15 Temmuz Şehitler Camii ibadete açılırken Hz. Osman Camii ve Üniversite Camii’nin yapımı ise sürüyor.
Mardin Müftülüğü, şehrin ihtiyacı olan yerlere camii yapılması için sürdürdüğü çalışmalara devam ediyor. Şimdiye kadar çeşitli semtlerde yapılan camilerin inşaatlarının bazıları tamamlanırken bazıları da tamamlanmak üzere olduğu öğrenildi. Bu kapsamda inşa edilen camilerden üniversite kampüsü içinde yapılan Üniversite Camii Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından finanse edildi ve inşaat büyük bir hızla devam ediyor. Yine TOKİ tarafından Nur Mahallesi’nde yapılan konutların içerisinde yer alan “15 Temmuz Şehitler Camii” tamamlandı ve ibadete açılarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Aynı çalışmalar içerisinde yer alan Artuklu ilçesinde hayırsever Fevzi Yedikardeş’in yaptırdığı “Hz. Osman Camii’nin 2017 yılı içerisinde ibadete açılması planlanıyor.
Yapımı süren bütün camilerde taziye evi, lojman, morg, Kur’an kursu gibi sosyal alanların da yer alacağı öğrenildi. Gelişen ve büyüyen Yenişehir semtinin ihtiyacı olan camilerin tamamlanması ile birlikte vatandaşlar, zahmete katlanmadan ibadetlerini rahat bir şekilde yerine getirecek.