Mardin Artuklu Üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü öğrencileri arasında “Bağımlılıklarda eğitim ve ailenin etkisi” konulu münazara yarışması düzenlendi.
Yeşilay Mardin Şubesi ve Artuklu Üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü işbirliği ile üniversite öğrencileri arasında düzenlenen “Bağımlılıklarda eğitim ve ailenin etkisi” konulu münazara yarışması ilgiyle izlendi.
Artuklu Üniversitesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programa katılımcı iki grup öğrenci ve yakınlarının yanı sıra, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, Yeşilay gönüllü ve üyeleri, Genç Yeşilay Kulübü üyeleri, üniversite öğrencileri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Günlüoğlu, Yeşilay’ın 96 yıldan beri bağımlılıklar ile mücadele ettiğini belirtti. Sigara, alkol, kumar, uyuşturucu ve teknoloji bağımlıklarının sadece Türkiye için değil bütün dünya için tehlike arz etiğine dikkat çeken Günlüoğlu, bu nedenle farkındalık oluşturmak ve münazara kültürünü geliştirmek amacıyla gençler arasında böyle bir münazara düzenlendiğini belirterek her iki guruba da başarılar diledi.
Münazara boyunca her grubun liderleri ve diğer katılımcı öğrenciler tezlerini birer birer savundular, birbirlerini eleştirdiler. İlgiyle izlenen münazara sonucunda jürinin yaptığı değerlendirme ile kazanan grup belirlendi. Ancak her iki gruba da başarı belgeleri ve birer bisiklet verildi.