Mardin’de düzenlenen Üniversite Tercih Fuarı’nda stant açan Plato Meslek Yüksekokulu, üniversiteye gitmeyi planlayan gençlere kılavuzluk ederek, bünyelerindeki bölümlerle ilgili detaylı bilgiler veriyor.
Mardin’de düzenlenen Üniversite Tercih Fuarı, özel bir otelde düzenlenen törenle açılışı yapıldı. EKET Fuarcılık tarafından düzenlenen ve 2 gün sürecek fuarda Plato Meslek Yüksekokulu standı yoğun ilgi gördü. Meslek Yüksekokulu’nun açtığı standa yoğun ilgi gösteren öğrenciler, konunun uzmanlarından eğitimle ilgili bilgi aldı. Fuarın hayırlı olmasını dileyen Plato Meslek Yüksekokulu Kurumsal İletişim Sorumlusu Zafer Öz, “Fuara İstanbul’dan katılıyoruz. Şanlıurfa’dan sonra Mardin’e geldik. Mardin halkının yoğun ilgisiyle karşılaşmak bizi çok mutlu etti. En büyük arzumuz öğrencilere yardımcı olmak ve onlara bir şey katabilmektir. Plato Meslek Yüksek Okulu 2009 yılında kuruldu. İstanbul Ayvansaray Balat’ta tarihi bir mekandayız. Bu öğrencilere hem öğrencilik hem de hayatında fayda sağlıyor. İlk defa Mardin’e geldik. Mardin’i çok güzel bulduk, açıkçası Doğu’nun Paris’i diyebiliriz. En büyük amacımız öğrencileri doğru meslek hakkında bilgilendirmek ve onları o mesleklere yönlendirmektir. En önemlisi öğrencilerin sevdiği işi yapmasıdır. Amacımız arkadaşlarımıza bir şeyler katabilmek ve yardımcı olabilmek” dedi.
EKET Fuarcılık Genel Müdürü Mehmet Uğur Tok ise bu fuarı 16 ilde düzenlediklerini söyledi. Tok, "Mardin’de olmaktan çok mutluyuz. Mardin’de ikinci fuarımızı yapmış bulunmaktayız. Şuan fuarımıza 15 üniversite katıldı. Burada Mardin’deki 12. sınıf öğrenciler ile üniversiteleri bir araya getirdik. Fuarımız 2 gün devam edecek. Bu etkinliğimiz süresince üniversiteler, öğrencilerimize doğru tercih ve kariyer planlama konusunda tanınmış hocalarımız tarafından seminerler verecek” diye konuştu.