Sağlık Derneği Mardin Temsilcisi Mehmet Selim Parlakoğlu, Mardin’in büyükşehir olmasına rağmen tıp fakültesi ile araştırma hastanesinin olmadığını söyledi.
Mardin’e yapılan sağlık yatırımlarının yetersiz olduğuna dikkat çeken Sağlık Derneği Mardin Temsilcisi Mehmet Selim Parlakoğlu, Mardin’in büyükşehir olmasına rağmen neden tıp fakültesi ve araştırma hastanesinin olmadığını merak ettiklerini söyledi. Mardin’deki yataklı hastanelerin ihtiyaçları karşılamadığını kaydeden Parlakoğlu, “Mardin’in en önemli sağlık sorunlarından biri yataklı hastanelerimizin gelen göçle beraber hizmette yetersiz kalmasıdır. Bunun yanı sıra ilimizde sağlık sorunları da gittikçe büyümektedir. İlçe hastanelerimizde fiziki yetersizlik var. Bunun bir örneği Derik Devlet Hastanesi’dir. Oradaki diyaliz hastaları Mardin ve Diyarbakır’a sevk edilmek zorunda kalınıyor. Oraya uzmanların ve diyaliz makinelerinin kurulması ile kolaylıkla bu sorun halledilebilir” diye konuştu.
Mardin Devlet Hastanesi’nin yan dallara ihtiyacı olduğuna değinen Parlakoğlu, “Mardin Devlet Hastanesi’nin çok sayıda yan dal bölümlerine ve uzman doktorlara ihtiyacı var. Bugün basit bir yanık vakasında bile hastalar Diyarbakır ve Adana illerindeki hastanelere sevk edilmek zorunda kalınıyor. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi de ihtiyaçları karşılayamıyor. Bu merkezin geliştirilmesi gerekir. Eski devlet hastanesinin yıkılıp yerine 300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi açılması lazım” dedi.
Mardin’de halen tıp fakültesinin kurulmadığını ifade eden Parlakoğlu, “Türkiye’de sağlık alanında yapılan gelişmelere rağmen Mardin’in bu konuda çok yetersiz kaldığını görüyoruz. Birçok ilde bugün tıp fakülteleri var ama Mardin, büyükşehir olmasına rağmen tıp fakültesi ve araştırma hastanesi yok. Bu büyük bir eksikliktir. Tıp fakültesi ile araştırma hastanesinin kurulması için yetkililerin biran önce harekete geçmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.