İnternette kişisel güvenlik her zaman için tartışılan konulardan oldu. Facebook, Instagram, Twitter, WhatsApp gibi sosyal medya sitelerinin yaygınlaşması ile bu tehlike had safhaya çıktı. Duisburg şehrinde patlak veren bir olay ise güvenlik tedbiri alınmadığı taktirde tehlikenin boyutunu gösterecek cinsten. Kıskançlık sebebiyle yapıldığı düşünülen olayda bir erkek Facebook’ta arkadaş olduğu bayanın ve onun sayfasında arkadaş olarak kabul ettiği başka bayanların resimlerini porno sitelerine yollayarak yayınlattı.

Yüz kadar kadının resimlerini yine Facebook sayfasında albüm oluşturasn bayanın sitesinden alan erkek bayanların kısmen manipüle edilmiş olan resimleri isimleri ile birlikte yayınlanmasını sağladı. Olayın duyulması ile birlikte dava açanmağdurların derin bir hayal kırıklığı ve utanma duygusu içine oldukları ifade edildi. Kadınların baş resimlerinin uygunsuz fotoğrafların kafa kısmına monte edilerek yayınlandığı belirtildi.

SOSYAL MEDYA, YÜKLENEN RESİMLERİ KULLANIM HAKKINA SAHİP

2015 yılı ile birlikte sosyal medya sitelerinin kullanım şartlarının değiştirililerek kişilerin resimlerinin kullanım hakları tamamen siteye geçmiş oldu. Sözkonusu olan sitelerde küçük farklılıklarla birlikte burada kullanılan ve yollanan resim site tarafından kayıt altına alıyor. Sosyal medya sitesi kaydedilen bu resmi daha sonraları ise başta reklam olmak üzere farklı amaçlarla kullanabiliyor. Bu gibi kötü kullanımlardan korunmak için internette resimlerin kötüye kullanılması ile mücadele eden Wake Up Internet e.V. derneği tavsiyelerini şöyle sıralıyor.

Mümkün olduğunca özel resimlerin internete koyulmamasını tavsiye eden Wake Up e.V. en azından azaltılmasını tavsiye ediyor. Sosyal medyadaki profil resimlerinin siyah beyaz olmasınında ard niyetlilerin işini zorlaştırdığına vurgu yaparak oluşturulan album resimlerinin çiçek gibi nötr resimlerden oluşmasının önemine işaret ediyor. Tanınmayan kişilerin arkadaşlıklarının asla kabul edilmemesini, bunun yanında albümlerin herkese açık olmamasını tavsiye ediyor. Buna rağmen farkedildiğinde önce en yakın aile fertleri ile konuşarak hemen dava açılmasının önemine vurgu yapıyor.