Aile Haftası, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde düzenlediği törenle kutlandı.

İl Müdürü Mehmet Sertpolat, yaptığı konuşmada, son günlerde yaşanan çocuk istismarı, çocuğa karşı şiddet kadına karşı şiddet, aile içi şiddettin kamuoyunun vicdanını yaraladığını söyledi.

Sertpolat, yaşanan şiddet olaylarına karşılık TBMM'de hazırlanan yasa ile çocuklar ve kadına yönelik şiddet cezalarının arttırıldığını hatırlattı.

Toplumun tüm dezavantajlı kesimlerine hizmet götürdüklerini belirten Sertpolat, şunları kaydetti:

"Aile kurumunun geliştirilmesi için kurulan bakanlığımız son yıllarda artan boşanmalara karşın yeni politikalar geliştirmiştir. 2013'de 600 bin evliliğe karşın 125 bin boşanma gerçekleşmiştir. Boşanma oranı yaklaşık yüzde 20 civarlarındadır. Yani her 5 evlenenden birisi boşanmıştır. Bu toplumu tehdit eden çok büyük bir yaradır. Bunun için genel müdürlüğümüz evlilik öncesi eğitimi ile aile eğitim programı geliştirmiştir. Yine her 100 boşanan çiftin yüzde 17'si eski eşiyle yeniden evlenmektedir. Bunun için de boşanma süreci eğitimi başlatılmıştır."

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sosyal Hizmetleri Bölüm Başkanı Yard. Doç. Mehmet Yılmaz ile İl Müftüsü Muhammed Gevher, ailenin önemini anlatan sunumlarını yaptı.

- Gazetecilere ödül

Etkinlik kapsamında, farklı ailelere verilen ödüllerin yanında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yürüttüğü hizmetlerin tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı Anadolu Ajansı (AA) muhabiri İsmail Hakkı Demir ve yerel Aksu Televizyonu muhabiri Ömer Biricik'e "aile" ödülü verildi.

Demir, ödülünü doğum günü olan çocuğu ile İl Sağlık Müdürü İlker Çitil'den aldı.

Törene, Vali Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Vekil Muharrem Erantepli, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ile diğer ilgileler katıldı.