İşte Sina Koloğlu'nun Ağlatan Dans hakkında yazdığı "BU DANS KİMSEYİ PEK AĞLATMADI" yazısı.

Çerkes dizisi dediler. Listede bugüne kadar 'Ege dizisi', 'Trakya dizisi', 'Urfa Mardin dizisi' (Kürt dizisi denilmiyor!), 'Karadeniz dizisi' vardı...

'Ağlatan Dans' dört bölümde bitti. "Sadece Çerkesler izlese dizi ayakta kalırdı" diyenler var, niye olmadı?

Oyunculuk, senaryo 'etnik kimliklerin' önüne geçer. Sonuçta bu bir dizidir. İyi yönetiliyorsa, izlenir. ”˜Ağlatan Dans' sessiz sedasız finalini ise çarşamba akşamı yaptı.

Anladığım kadarıyla Çerkesler de memnun kalmadı; ”˜bu diziyi izleyelim' diye ekran başına oturanlar da...

Dizi ile ilgili bir yazımda yapımcı Yasemin Nak'ın şu sözlerine yer vermişim:

"Biz sürgün halk olarak hep özlemle yaşadık. Yıllardır TV kanallarında müziğimiz çalınınca birbirimize haber verdik, mutlu olduk. Aile büyüklerim, akrabalarım projeyi duydukları günden beri sevinçli ve gözleri yaşla dolu. Çerkeslerin yüksek beklentisi, omuzlarımdaki yükü bin kat artırdı. Eğer bunu yapamazsam, 4 yıldır kanalların iddiası olan ”˜bir çerkes dizisi tutmaz' savı doğrulanmış olacak. Bütün finansal akışımı bu işe yatırırken, amacım; tüm Çerkesler'i kendi ailem gibi mutlu etmekti. Piyasa ile yarışa giriyoruz, başaralım ki bizden sonra iş yapacak gençlerimizin önü açılsın. Çerkes kültürüne yatırımlar başlasın..."

Sanırım beklenen olmadı.

Oturup neden olmadığını düşünmeleri lazım. Dönüp dolaşıp gelinecek nokta, 'işin profesyonel hali'dir. Diğer mazeretler kabul edilemez..