Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'dan Ahmet Hakan'a bomba soru "Sen askerliğini nerede yaptın Ahmet Hakan" Peki Ahmet Hakan askerlik yaptı mı nerede yaptı? Ahmet Hakan neden askerlik yapmadı? Ahmet Hakan'ın askerlik yapmasını engelleyen sağlık sorunu nedir?

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun’u askerlik görevinden muaf tutan Türk Silahlı Kuvvetleri Raporu’nda ilginç bir ayrıntı dikkat çekti.

Ahmet Hakan Coşkun’un GATA’dan askerliğe elverişlidir raporu aldıktan sadece 2 gün sonra trafik kazası geçirdiği belirlendi.

Ahmet Hakan Coşkun’un 26 Aralık 1997 günü Ankara GATA’dan “askerliğe elverişlidir” raporu aldığı 28 Aralık 1997 günü de trafik kazası geçirdiği belirlendi. GATA’dan çıkan elverişli raporu ile trafik kazası arasında sadece 2 gün bulunması dikkat çekti.

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan Coşkun’un askerlik görevinden muaf tutulmasını sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri Raporu’nda ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Rapora göre Ahmet Hakan Coşkun 1997 yılında askerliğe elverişli olduğu yönünde kendisine verilen rapordan sadece iki gün sonra Bandırma’da trafik kazası geçirerek dalağını aldırmış.

22 Ocak 1997’de GATA’dan aldığı askerliğe elverişli olmadığı yönündeki rapor GATA’nın üst kurulları tarafından reddedilen Ahmet Hakan Coşkun, 14 Kasım 1997 ve 26 Aralık 1997 tarihli iki ayrı raporla askerliğe elverişli bulundu.

Son raporun üzerinden daha 2 gün geçmişti ki Ahmet Hakan Coşkun, Bandırma’da 29 Aralık 1997’de kaza geçirdi. Olmayacak bir yerde şarampole yuvarlandığı belirtilen Ahmet Hakan’ın içinde bulunduğu araçta Ahmet Hakan yaralanırken yanındaki arkadaşı Mustafa Çelik’e hiçbir şey olmadı. Ambulansla Özel Bandırma Hastanesi’ne getirilen Coşkun’un aracı dalağına baskı yapıp zarar vermişti. Kamuoyundan sır gibi saklanan bu hastanenin Özel Bandırma Hastanesi olduğu tespit edildi. Coşkun Bandırma Paşakonak Mahallesinde bulunan bu hastanede o dönem hastanede ameliyatlara giren Genel Cerrah uzmanı  Ergenekon sanığı Turhan Çömez tarafından ameliyat edildi. Bu bilgi hastanenin şuan ki yönetimi tarafından da doğrulandı fakat Çömez’in dışardan getirdiği hastaları kendi hastanelerinde amel,yat eden bir doktor olduğu belirtildi.

Dalağı alınan Coşkun’a Özel Bandırma Hastanesi’nden 29 Aralık 1997 günü dalağı alındığını gösteren bir rapor da verildi. Ahmet Hakan daha sonra helikopterle İstanbul’a getirildi ve tedavisine Yeşilköy’deki International Hospital Hastanesi’nde devam edildi. Coşkun hiç vakit geçirmeden belki de henüz ameliyat yarası iyileşmeden 12 Ocak 1998 günü Askerlik Şubesi’ne yeniden başvurdu ve sağlık sorunlarını gerekçe göstererek muaf olmak istediğini bildirdi.

Ahmet Hakan bu kez başarılı oldu. Yapılan muayenesinde “göbeği içine alan göbek üssü median kesi sol hipogastriunda dren çıkış yeri skarı mevcut olduğu”tespit edildi. Batının da ise mevcut gaz olduğu için inceleme yapılamadığı belirtildi. Ahmet Hakan’a 17 Aralık 1998’de askerliğe elverişli değildir raporu verildi. Ahmet Hakan böylece askerlikten muaf oldu.