İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, "PKK ile doğrudan görüşmelerin başladığı" yolundaki sözleri üzerine gündeme gelen, AK Partili Mahir Ünal'ın "Ben görüşmedim" yalanlamasına, Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan, bir dizi soru ile cevap verdi. Takan, Oslo görüşmeleri sonrasında Erdoğan'ın, "görüşen şerefsizdir" sözünden Başbakan Yardımcısı Atalay'ın sözleine kadar bir dizi hatırlatma yaptı.
 
AK Parti yönetiminden İmralı'ya gidip görüşeneler olduğu tartışmaları üzerine Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet Takan, görüşen ismin AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın olduğu bilgisini köşesine taşıdı. 
 
Bu yazı üzerine Mahir Ünal, bir yalanlama gönderdi ve kendisinin görüşmediğini söyledi. Ahmet Takan, bu açıklamayı köşesinde aynen yayınladı. Önce Mahir Ünal'ın açıklamalarını okuyalım:
 
“Sayın Ahmet Takan,
Bugünkü köşe yazınızda kaleme aldığınız, şahsımla ilgili iddialar gerçek dışıdır. Söz konusu yazınızda dile getirdiğiniz “İmralı ile görüşme iddiaları” doğru değildir. Kamuoyunu afaki söylemler üzerinden, içeriği boş bilgilerle yanıltmak gazetecilik etiğiyle bağdaşmamaktadır. Yazıda iddia ettiğiniz gibi bir görüşme olmamıştır. Tamamen hayal ürünüdür. Bu durumun ilkeli yayıncılık hassasiyeti gereğince tez zamanda düzeltilmesini rica ederim.”

Ahmet Takan, bu açıklamaya köşesinde yer verdikten sonra Mahir Ünal'a bir dizi soru yöneltti. Takan'ın yazısında önemli hatırlatma ve göndermeler vardı. Takan'ın açıklama ardından yazdıkları şöyle:

"Hadi, ben hayal kurdum...

Bana istihbaratı veren milletvekili arkadaşınızda mı...

Aldığım bilginin sağlamasını yapan...

Recep Erdoğan'ın çok güvendiği siyasi danışmanı da mı...

Güvenlik kaynaklarının üst düzey yöneticileri de mi hayal kurdular?..

Pekii!..

Habere yer verdiğimiz gün, Diyarbakır'da yapılan çalıştay zırvalamasında, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın , Öcalan gibi düşündüklerini ifade ettikten sonra,  “Eve, hayata, siyasete dönüş hepsi var. Yasal düzenlemeler yapılacak”  demesi..
Vee!..

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın,  “Artık aracılar devre dışı. PKK'yla doğrudan görüşüyoruz” sözlerini nereye koyacağız?..
Bir dee!..

Recep Erdoğan'ın,  “Biz PKK ile görüşmedik. Görüştüğümüzü söyleyenler şerefsizdir”  dedikten sonra, Oslo süreci patlayınca,  “Terör örgütü PKK ile biz görüşmedik. Devlet görüştü...” daha sonra da  “PKK ile görüşen arkadaşı ben gönderdim. Sıkıntısı olan bana söylesin” laflarını unuttuk mu?..

Gün gelecek, gerçekler yine ortaya çıkacak. Mızrak çuvala sığmaz.

Artık bu noktadan sonra kararı da okurlarımıza bırakıyorum.."