AKP’nin seçim beyannamesinde “Kutsal Kavga” adıyla anılan bir bölüm olduğunu belirten Selvi, “Birilerinin İslamofobi ile yetinmeyip, bunu İslam düşmanlığına dönüştürmek istedikleri bir dönemde AK Parti bu seçimlerde bir, ‘Medeniyet mücadelesi’ ile ortaya çıkacak” diye yazdı.
 Abdülkadir Selvi’nin bugünkü yazısında ilgili bölüm şöyle:

AK Parti kurmayları hafta sonu Afyon’da çok önemli bir çalışma yaptı. Başbakan Davutoğlu’nun da bir bölümüne iştirak ettiği toplantı, 7 Haziran seçimlerine yönelik yapılan ilk çalışma olması açısından önemliydi.

AK Parti’nin üçayaklı stratejisinde şunlar yer alıyor:

1- Yeni ve özgür bir Anayasa

2-Ekonomik dönüşüm

3-Mega projeler.

Üçüncü ayak iki bölümden oluşuyor.

A-Çılgın projeler

B-Sosyal projeler

Sadece bunlar olmayacak elbette ki, Başbakan Davutoğlu’nun entelektüel kimliğine çok oturan bir proje var. Buna seçim beyannamesinin sürprizi de diyebiliriz.

“Kutsal mücadele” ya da “Kutsal kavga”

Birilerinin İslamofobi ile yetinmeyip, bunu İslam düşmanlığına dönüştürmek istedikleri bir dönemde AK Parti bu seçimlerde bir, ”Medeniyet mücadelesi” ile ortaya çıkacak.

AK Parti iktidarı şimdiye kadar İslamofobi ile mücadele için batı dünyasıyla birlikte ”Medeniyetler İttifakı” projesinde yer almış bir parti. Hatta bundan dolayı ulusalcı kesimler tarafından “BOP Eş Başkanlığı” gibi haksız ithamlara maruz kaldı. Paris katliamını fırsat bilerek Avrupa ’nın 11 Eylül’ünü inşa etmek isteyenlere inat, Paris yürüyüşünde en ön saflarda yer almış bir ülkeyiz.

Ancak İslam düşmanlığı dalgasını kabartmaya kalkışanlara karşı bir medeniyet projesi ile çıkmak en çok ülkemize yakışır.

AK Parti’nin seçim beyannamesinin bir bölümü, ”Kutsal mücadele”ye ayrılacak. Yeni bir medeniyet inşası olarak sunulacak.

AK Parti bu seçimlerde sadece Türk halkına değil aynı zamanda İslam dünyasına da seslenecek diyebiliriz.

Yeni Şafak