Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Başkanı Mevlüt Yeni ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan'ı ziyaret etti.

Vali Özkan, heyeti makamında kabulünde yaptığı açıklamada, kamuoyu ve diğer sivil toplum kuruluşlarının, özellikle de meslek kuruluşlarının içerisinde basının koordineli çalışmasının hem basın faaliyetlerinin nitelikli ve hızlı bir şeklide topluma sunmasını sağlayacağını hem de kamunun hizmet kalitesini arttıracağını söyledi.

Gazetecilerin büyük bir kamu sorumluluğu yüklendiklerini bildiğini dile getiren Özkan, "Bu yönüyle de arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Kahramanmaraş’ta da bu aslında böyle. Bu yerel basın deyince şunu da dile getirmek lazım, hem demokratik kültürün pekişmesi çok önemli hem de yerel taleplerin olgunlaşarak kamu kararları halinde yönetimi açısından önemli hem de meslek ilkeleri açısından çok önemli. Çünkü orada sosyal denetim mekanizması çok yüksek. Yani bir ulusal basına göre yerel basında kendi aralarında yeri geldiği zaman bakıyoruz 3-5 arkadaş çok büyük fedakarlık yapıyor." dedi.

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mevlüt Yeni ise Kahramanmaraşlı gazetecilerin ülkesini ve kentini seven, bu şehrin gelişmesine katkı sağlayan kişiler olduğunu söyledi.

Kamu kurumlarıyla medyanın uzlaşısının önemine dikkati çeken Yeni, "Yani kamu ve medya birlikte iş yapar. Sizin yaptığınız ve kamunun yaptığı hizmetleri topluma ve kamuoyuna en iyi şekilde anlatacak araç medyadır. Medya dolayısıyla burada illerimiz içerisinde üyemiz olan bir medyaya sahip burası. Ben o bakımdan şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Ben bizi ağırladığınız için çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arslan Deveboynu da Vali Özkan'a nezaketinden dolayı teşekkür etti.

Kentte basının sürekli dile getirdikleri bazı problemlerin bulunduğunu belirten Deveboynu, "Ajanslardaki ve diğer gazetelerdeki muhabir arkadaşlarımızın sürekli dile getirdikleri problemleri var. Bunun da çözüme kavuşması için biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz." dedi.

Heyet daha sonra Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'i ziyaret etti.

Gazetecilerin yerel dinamikleri ortaya çıkartılması açısından önemli olduğunu dile getiren Mahçiçek, kamuoyunun doğru bilgilenmesinde önemli görevleri ve misyonları olan basın mensuplarının bunları da gerektiği gibi layıkıyla yerine getireceğinden emin olduğunu söyledi.

Heyet nezaketi ve misafirperverliğinden dolayı Mahçiçek'e teşekkür etti.