Fatih Altaylı, Habertürk TV’de yayınlanan Teke Tek adlı programında yine tartışma yaratacak çıkışlarından birini gerçekleştirdi. Türkiye’ye göçmen olarak gelenlerden bahseden Altaylı’ın program sırasındaki ” Buraya dışarıdan gelenler daha sonra buranın insanıymış gibi haklarım demeye başlıyor. Bazı Çerkezler var, toplanıp haklarımız diyorlar. Kardeşim Çerkezsen Çerkezistan’da yap bu mücadeleni” minvalindeki sözlerine tepki geldi.

FUAT UĞUR, FATİH ALTAYLI’YA YÜKLENDİ

Habertürk TV’de yayınlanan Teke Tek’in konusu yerel seçimlerdi. Söz bir ara dönüp dolaşıp Türkiye’ye dışarıdan gelen göçmenlere geldi. Fatih Altaylı’nın Çerkezler üzerinden yaptığı göçmenlerle ilgili yaklaşımı tepki çekti.

FUAT UĞUR: “..TECAVÜZ ÜZERİNE KURULU OLDUĞU İÇİN..”

Çerkez kökenli olan Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, Fatih Altaylı’nın sözlerine çok sert tepki gösterdi. Uğur, isim vermeden Altaylı’nın söz konusu videosunu paylaştı. Fuat Uğur paylaşımında “Bu adamın insan hakları ve demokrasiyle ilişkisi ‘gazetecilik’ yaşamı boyunca tecavüz üzerine kurulu olduğu için bu lafına da şaşırmadım. Geçmişine bakınca bunu rahatlıkla görebilirsiniz.” ifadelerine yer verdi.

İşte, Altaylı’nın tepki çeken o sözleri: