Adana bağımsız milletvekili adayı Yasin Türkoğlu, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’i ziyaret etti.

Basın camiası ve çalışanlarının demokrasinin olmazsa olmazlardan olduğunu belirten Türkoğlu, basın kurumları ve çalışanları için ödül sistemi getirilmesi gerektiğini aktardı. Kamuoyu ve şehrin gelişimine katkı koyacak haber, röportaj ve eleştiri getirerek kamu vicdanına sahip çıkanlara ödül verilecek bir sistem kurulması yönünde çalışmalar yapacağını aktaran Türkoğlu, "İl bazında vatandaşın problemini cesurca gündeme getirip çözüme ulaştıranlar basın ve çalışanlarına, yine şehrimize ekonomik katkı sağlayan sıra dışı firmaların haberini ulusal basına yansıtanlara ve amatör spor kulüp ve sporcularımızın başarılarını gündeme getiren basın çalışanlarımıza ödül verilmesi gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Adana Valiliği Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, Adana Ticaret Odası Adana Sanayi Odası, Esnaf Odaları Birliği Organize sanayi ve iş adamlarının katkılarıyla yıllık 1 milyon bütçeli, teşvik getirilmesini sağlamak istediğini kaydeden Türkoğlu, "30-50 kişi arası basın çalışanına ortalama haber başına 2.500 TL teşvik ödülü sağlayabiliriz. Bu ödül törenini de 5 Ocak Adana’nın kurtuluşu resepsiyonunda kamuoyuna duyurabiliriz." diye konuştu.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Türkoğlu’nun Adana gibi büyük bir kentten bağımsız aday olması nedeniyle cesaretinden dolayı kutladı. Medya çalışanlarının koşullarını iyileştirmeye yönelik her türlü projenin destekçisi olacaklarını ifade eden Esendemir, her zaman işbirliğine hazır olduklarını söyledi.