GAZİANTEP (AA) - Basketbolda, Royal Halı Türkiye Kupası'nda Rönesans TED Ankara Kolejliler'i 69-50 yenen Darüşşafaka Doğuş'ta, başantrenör Oktay Mahmuti, beklediklerinden çok daha farklı bir galibiyet aldıklarını bildirdi.

Mahmuti, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ilk yarıda farkı açtıktan sonra maçı kontrol ettiklerini söyledi.

Özellikle üçüncü periyottan sonra farkın iyice açıldığını ifade eden Mahmuti, bu sayede kadrodaki tüm oyunculara forma şansı verdiklerini vurguladı.

Yarı finale yükseldikleri için mutlu olduklarını dile getiren Mahmuti, "Yarı finalde daha iyi basketbol oynayacağız. Zorlu bir rakip bizi bekliyor. Amacımız herkes kadar iddiamızı sürdürmek olacak. Bugün umduğumuzdan çok daha farklı bir galibiyet aldık" diye konuştu.

- Başkent cephesi

Rönesans TED Ankara Kolejliler Başantrenörü Buran Gören de Darüşşafaka Doğuş'un ligin çok önemli kadrolarından bir tanesine sahip olduğuna dikkati çekti. 

Üç hafta önce rakipleriyle ligde karşılaştıklarını ve yendiklerini hatırlatan Gören, şöyle konuştu:

"İstanbul'da onları yenmemize rağmen bu sefer aynı basketbolu ve direnci gösteremedik. Maçın başında çok iyi savunma yaptılar. Biz de üç sayı çizgisinin gerisinden istediğimiz isabetleri bulamadık. Darüşşafaka Doğuş çok iyi bir takım. Üçüncü periyottan itibaren sonucu belli bir maç oldu. Onları galibiyetten dolayı kutluyorum. Artık biz ligdeki yolumuza devam edeceğiz."