12 Mayıs günü yapılan Ticaret Borsası seçimlerinde yeniden Başkanlığa seçilen Ahmet Duran Balsuyu ve Yönetim Kuruluna hayırlı olsun ziyareti gerekleştiren Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Balsuyu'na hayrılı olsun dileklerini ilettikten sonra 25 Mayıs Cumartesi günü  Ticaret Borsası Toplantı  Salonu'nda saat 11.00 yapılacak olan Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti 1. Olağan Kongresine Başkan ve Yönetim Kuurlu üyelerini davet ettiler.

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Sayın ve bebarberindekiler gerçekleşen ziyarette Kahramanmaraş'ın sorunlarını  Başkan Ahmet Duran Balsuyu'na aktardılar.      

Kahramanmaraş'ın sadece tekstile bağımlı kalmasının ileride sorunlar yaşanmasına neden olacağını şimdiden bunların önlemlerinin alınması gerektiğini ve aksi takdirde Kahramanmaraş Sanayicisinin 2023 yılında 5 Milyar dolar hedefinin tutturalamayacını belirttiler.

Başkan Ahmet Duran Balsuyu ise, Kahramanmaraş'ta önce birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğini bunun olması halinde bir çok konunun kendiliğinde düzeleceğini söyledi.

Balsuyu yaptığı konuşmada şunları söyledi; “ Kahramanmaraş geçmişte aldığı teşvikleri yerinde ve doğru kullanarak bu günlere gelmiştir. Kahramanmaraş'ın iletişim alanında sorunu yoktur. Rahmetli Turgut Özal bu sorunu ozaman görmüş sorunun çözümünün temellerini atmış ve bütük mesafe kat ederek  ve Türkiye'ye çağ atlatmıştır. Mevcut gelen hükümetlerde devam ettirmiştir.  

Kahramanmaraş'ın en önemli sorunlarından bir tanesi ulaşım sorunudur. En kısa zamanda Kısık Yolu'nun ( Kılavuzlu barajı ”“ Menzelet Barajı Baydemirli Kasabası istikameti) tamamlanması gerekir. Kuzey ilçelerine buaraya bağlamamız gerekir. Hatta buralar tünellerle geçilmeli ve mesafe çok yakın olacak ve kuzey ilçeler ile Kahramanmaraş çok yakınlaşacak. Yine Çağlayancerit'in Kahramanmaraş' a hızlı bir şekilde bağlanması için yol çalışmaları hemen başlamalı. Kahramanmaraş'ta yeni fabrika kuracak alan kalmadı.  O yüzden  bu iki yol çok önemli. Hem bize işçi gelir buralardan hemde bu bölgede işsizlik azalır. Kahramanmaraş Sanayisi'ne de katkı sağlar. Bizler ve sizler Kahramanmaraş'taki herkes birlik içerisinde olursak Kahramanmaraş çok şeyler kazanır. Hepimizin sorunların çöüzmü için elini taşın altına koyması gerekir” dedi.