Antakya Ottoman Otel'de gerçekleştirilen törende konuşan www.kafkasdiasporası.com'un genel yayın yönetmeni Oğuz Berk, Anadolu coğrafyasına 150 yıl önce gelen Çerkezlerin, bu toprakların hep bölünmez bütünlüğünün savunucuları olduklarını söyledi.
     Yaklaşık 2 milyon Çerkez'e kucak açan Anadolu'da Çerkezlerin ülkenin varlığı için canlarını ortaya koyabildiklerini dile getiren Berk, Hataylıların, Suriye'de devam eden insanlık dramında olağanüstü misafirperverlik gösterdiğini vurguladı.
     Türkiye'nin son yıllarda önemli değişimler yaşadığını ifade eden Berk, ''Ekonomik, siyasi, demokrasi ve insan hakları açısından muasır medeniyet seviyesini yakalama ve geçme adına gösterilen bu gayretleri önemsiyor ve daha gelişmesini arzu ediyoruz. Türkiye'de birbirimizi anladıkça ve saygı gösterdikçe demokrasimiz daha da gelişecektir'' dedi.
     Berk, bu anlamda her türlü demokratik gelişmenin yanında olurken, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü sonuna kadar savunduklarını ve savunacaklarını bir kez daha ifade etmek istediğini kaydetti.
     Konuşmanın ardından Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a geleneksel Kafkas kalpağı ve mızrağı takdim edildi.
     Daha sonra jüri üyeleri tarafından belirlenen kişilere ödülleri verildi.
     Törende, Kafkas Diasporası ''Yılın özel'' ödülü Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a, ''Yılın belediye başkanı'' ödülü Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na, ''Yılın iş adamı'' ödülü Yakup Karhan'a, ''Yılın sporcusu'' ödülü Nagihan Malkoç'a, ''Yılın gazetecisi'' ödülü Cevdet Yıldız'a verildi. Ayrıca törene katılamayan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ''Yılın siyasetçisi'' seçildi.
     Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba ve TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam ''Onur'' ödülüne, Hava Karadaş, ''Yılın sanatçısı'', yazar, yapımcı ve senarist merhume Meral Okay ''Yılın kültür adamı'' ödülüne layık görüldü.