Beş yıldır Antalya Manavgat'ta yerleşik yaşayan Belçikalı gazeteci ve televizyon programcısı Luc Van, Türkçesini geliştirmek için turizm şehrindeki etkinlikleri yakından takip ediyor.

Yılın 8 ayını Manavgat'ta 4 ayını Belçika Brüksel'de geçiren Luc Van, ilçeye yerleştikten sonra emekli İngilizce öğretmeni olan eşi ile birlikte Antalya'da Türkçe kursuna yazıldığını söyledi.

İngilizce, Almanca, Felemekçe, Fransızca, Portekizce ve Türkçe bildiğini belirten Van, Türkçe'sini geliştirmek içinde Manavgat'ta davet edildiği programları kaçırmamaya çalıştığını vurguladı. Manavgat'ta katıldığı etkinlikleri Brüksel'de geçmişte çalıştığı bir gazeteye haber olarak geçtiğini belirten Van, Manavgat'ı Avrupa ülkelerinde tanıtmaya yönelik bir kitap çalışması içinde olduğunu özellikle Yörük-Türkmen hayatına yönelik fotoğraflama ve röportaj çalışması yaptığını kaydetti.

Türkçesinin Manavgat'ta tanıştığı ve katıldığı programlarda muhataplarına Türkçe sorular sorarak geliştirdiğini anlatan Van, "Sürekli yanımda Türkçe sözlük bulunduruyorum. Bilmediğim kelimeleri sözlüğü bakarak öğreniyorum. Eşimle evde Türkçe sohbet ederek Türkçemizi geliştiriyoruz. Türkçe öğrenmede 5 yıl içinde yol aldım. Manavgat'ta İngilizce ve Almanca bilen Türk komşularımız bizimle İngilizce ve Almanca konuşmak istiyor, ben ise Türkçe konuşalım diyorum. Meramımı anlatacak kadar Türkçe biliyorum, fakat haber yazacak kadar kelime hazinem yok. Onun için haberleri İngilizce, Almanca ve Felemenkçe yazıyorum." diye konuştu.