Mersin merkez Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, muhalif basını susturmaya çalışmanın ülkeye hiçbir yararı olmadığını ifade etti.
Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk’ü ziyaret etti. Ziyarette son dönemde medyaya yönelik artan baskılara değinen Eş Başkan Türk, muhalif yayın organlarını susturmaya çalışmanın ülkeye hiçbir yarar sağlamayacağını, herkesin bir gün mutlaka adalete ihtiyaç duyacağını vurguladı.

Mersin'de gazetecilik ve gazeteciler açısından olumlu gelişmeler yaşandığını ifade eden Türk, “Gazeteciler toplumun da şehrin de yararına olanı ortaya çıkaran, toplumu bilgilendiren ve aydınlatan insanlardır. Ancak şu anda ülkemizde bilgi veren herkesi susturmaya çalışan bir anlayış var. Gazetecinin aktardığı bilgi yanlış da olabilir, taraflı da olabilir. Ama bu durumda siz de karşı görüşünüzü ortaya koyarsınız. Sizin görüşlerinize katılmayan, muhalefet edenleri susturmaya çalışmak kabul edilemez. Unutmayalım ki adalet bir gün herkese lazım olacaktır. Kişilerin de toplumların da birbirlerinin görüş ve düşüncelerine tahammül etmeleri gerekir. Aksi durumda geleceğimiz nokta bugün Ortadoğu’da yaşananlardan farklı olmayacaktır” şeklinde konuştu.

MGC Başkan Ahmet Ünal ise Başkan Türk’ün eski Mersin evlerine olan tutkusunu ve bu tarihi mekânların onarımı ve gelecek kuşaklara aktarılması için yaptığı çalışmaları yakından takip ettiklerini kaydetti.
Kendilerinin de yaklaşık 5 aydır eski Mersin evlerinden birini Gazeteciler Cemiyeti olarak tanzim ettiklerini hatırlatan Ünal, "Eski Mersin evlerinin yaşatılması için bir kamuoyu oluşturma çabası içerisindeyiz. Bu mekânda her şeyden evvel çok güzel bir akademi kurduk. Buradaki birimlere Mersinli duayen gazetecilerin isimlerini verdik. Kurtuluş Savaşı’nda İzmir’de düşmana ilk kurşunu sıkan Gazeteci Hasan Tahsin’in ismini verdik. Mersin Gazeteciler Cemiyeti Akademi’de gazeteciliğin 5N-1K ilkesini gençlerin yaşayarak öğrenmelerini sağlayacağız.” diye konuştu.