'Bin sözden daha değerli bir resim' başlığıyla kaleme aldığı yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mehmet Ali Birand'ın cenazesinde bir buçuk saat bekleyen insanları son anda atlayarak en ön sıraya gelmesini eleştirdiği yazısını hatırlatan Hıncal Uluç, Eski Başbakan Adnan Menderes ve dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın halk arasında kuyrukta beklerken çekilmiş bir fotoğrafını örnek gösterdi.

Uluç, eski Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay döneminde başlatılan cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanlar ve parti liderleri için yolların kapatılması gibi halkı mağdur eden bazı uygulamalara ve ayrıcalıkları eleştirdi.

Uluç yazısında, Gazeteci Mehmet Ali Birand'ın cenazesinde Kılıçdaroğlu'nun, uzun süre sıra bekleyen halka aldırış etmeden ön sıraya geçtiğini ve onun da ayrıcalıklardan yararlanan siyasetçilerden bir farkının olmadığını şu sözlerle ifade etti:

''Ana muhalefet liderinden ne beklersiniz?  Ben gelince işler düzelecek! Hayır...O'da tıpkısının aynısı''

Adnan Menderes ve Celal Bayar'ın oylarını kullanmak için halkın arasında mütevazi bir şekilde sıra beklesini 'masal gibi' sözleriyle öven Uluç, şu ifadeleri kullandı.

'' Yukarıdaki resme dikkatli bakın. Sonra oturun düşünün, düşünebildiğiniz kadar...Altıncı sıranın başında elinde şapkasını tutup saygılı bir duruşla sıra bekleyen, devrin Başbakanı Adnan Menderes...Onun yanındaki papyonlu Cumhurbaşkanı Celal Bayar. Masal gibi değil mi? Peki korumalar... Protokol görevlileri...''