Bitlis’te uzun yıllardır çeşitli ajans ve gazetelerde muhabirlik yapan Bitlisli Gazeteci Sinan Aygül'ün kurmuş olduğu 'Bitlis Aktuel' isimli gazete ve web sitesi yayına başladı.

Birçok bürokrat, siyasi, sivil toplum kuruluşu, esnaf ve gazetecinin katılımıyla Bitlis’in Tatvan ilçesindeki bir otelde, yayın hayatına yeni başlayacak olan www.bitlisaktuel.com haber sitesi ve 'Bitlis Aktuel' gazetesi için kokteylli tanıtım programı düzenlendi. Programın sunuculuğunu ve açılış konuşmasını yapan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Gökhan Kılıç, Bitlis Aktuel Gazetesi’nin katılımcıların ve okuyucuların fikirlerinden alacağı güçle haberlerin doğru ve hızlı bir şekilde yayınlanmasının amaçlandığını ifade etti.

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Özcan Çiriş ise çağın imkanlarından faydalanarak haberleri çok daha hızlı ve daha aktif bir şekilde okuyuculara ulaştırmanın gayreti içinde olduklarını belirtti.

Bitlis Aktuel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sinan Aygül de gazetecilik mesleğinin çok ağır bir sorumluluk gerektirdiğini ifade ederek, "Gazetecilik zorlu bir meslek olduğu gibi çok da kutsal bir meslektir. Bitlis Aktuel adı altında yeni bir yola çıktık. Değerli okuyucularımıza, haber anlamında ve insanları doğru şekilde bilgilendirmek anlamında elimizden geleni yapacağımızın sözünü veriyoruz. Basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü demokrasinin olmazsa olmazıdır. Bu göreve ve bu ağır misyona layık olmaya çalışacağız." diye konuştu.