DSP Antalya milletvekili adayı Zeynep Çakal, siyasi iktidarın, özgür basına baskı yaparak halka seçim öncesi korku vermeye çalıştığını savundu. İktidarı, koltuğu kaybetme korkusu sardığını öne süren Çakal, Cumhuriyet tarihi süresince AK Parti iktidarı döneminde olduğu kadar gazetecilerin baskı altında tutulduğu ve kendinden olmayanların dışlandığı bir dönemi tarihin yazmadığını söyledi.

7 Haziran seçimleri kapsamında Manavgat'ta seçim çalışması yürüten Çakal, özgür basına yönelik baskıları değerlendirdi. Türkiye'de basın mensuplarına reva görülen muamelenin utanç verici noktaya ulaştığını ifade eden Çakal, şunları kaydetti: "İktidar, gazetecilere baskı kurarak toplumu şekillendirmek istiyor. Ülkemizin basın özgürlüğü noktasında geldiği durum ortada. Gazetecilere yapılan baskı ve sindirme operasyonları ülkemizin itibarını dünyada sıfırlıyor. Gazeteci toplumun aynasıdır, gören gözü ve duyan kulağıdır. Topluma doğru bilgi verme görevi olan gazetecilere yönelik her tür baskı ve sindirme girişimini kınıyoruz. Görüş, düşüncesi ne olursa olsun doğru haber peşinde olan gazetecilere yönelik her türlü baskı, sindirme, ötekileştirme girişimi kabul edemez buluyoruz. Baskıyı kınıyoruz."

Toplumun ayrışmaya, kutuplaşmaya ve ötekileşmeye değil, kaynaşmaya, birlik ve beraberlik içinde olmaya ihtiyacının olduğunun altını çizen Çakal, toplumun huzura ermesi noktasında 7 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin son şansı olduğunu savundu. Çakal, "Ülkemizde maalesef yargı bağımsızlığı kalmadı. Ülkede hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukuku hakim." dedi.