Samsun'un Çarşamba’daki ulusal ve yerel basın temsilcileri ilçede gazeteciler cemiyeti kurma kararı aldı.

Gazeteciler ilk ziyaretlerini Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız’a gerçekleştirdi. Çarşamba’da oluşacak cemiyetin kurucu başkanı olarak Faruk Tak seçildi.
Kaymakam Yıldız'ı ziyaretlerinde konuşan Çarşamba Radyo Televizyonu(ÇTV) Genel Yayın Yönetmeni Faruk Tak, bu oluşumun kişisel bir hareket olmadığını ve ortak kararla cemiyet çatısında toplanılacağının altını çizdi. Tak, "Bizler Çarşamba Gazeteciler Cemiyeti adıyla arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz. İlk ziyaretimizi size gerçekleştirdik. Şu an resmi işlemlerimizi tamamlıyoruz. Çok kısa bir sürede cemiyet ofisimizin de açılışını yapacağız." şeklinde bilgi verdi.

Kaymakam Caner Yıldız, bu oluşumun ilçeye faydalarının olacağını vurguladı. Gazetecileri birlik içerisinde olmalarından dolayı da kutladı. Yıldız, "Çarşamba sosyal ve ekonomik olarak geleceğe emin adımlarla yürümektedir. İletişim Fakültesinin de bulunduğu ilçede cemiyet oluşumunuz isabetli bir karardır. Sizlerin birliği güzel ilçemizin kalkınmasında ayrı bir destek olacaktır. Sizlere hayırlı olsun dileklerimi sunarak, başarılı çalışmalar diliyorum." dedi.

Kaymakam Yıldız gazetecilerle sohbetinin ardından hatıra fotoğrafı çektirdi. Kurucu başkanın Faruk Tak seçildiği Çarşamba Gazeteciler Cemiyeti'nde kurucu üye gazeteciler Serdar Oktav, Seval Aslan, Yaşar Karaman, Ahmet Naci Kılavuz, Erdem Coşkundere, Emin İnan, Emin Coşkundere ve Serkan Karahan isimlerinden oluşuyor.