Cemaat Digitürk'ün ardından uydu şoku yaşıyor. Yarından itibaren Samanyolu Yayın Grubuna ait 13 kanal ve radyo uydudan çıkarılma kararında yeni bir gelişme yaşandı.

Samanyolu kararı mahkemeye taşıdı. Mahkeme Türksat'tan savunma istedi. 

TÜRKSAT SÖZLEŞMEYİ YENİLEMEDİ

Türksat, Samanyolu Yayın Grubu'nda yer alan Samanyolu Haber, Mehtap TV, Ebru TV, Burç FM'in de aralarında bulunduğu televizyon ve radyo kanallarının uydu sözleşmelerini yenilemedi. Türksat tarafından STV'ye gönderilen yazıda uydu yayınlarının kesileceği bildirildi. Türksat'ın 10 Ekim 2015 tarihinde Samanyolu Yayıncılık Hizmetleri A.Ş'ye gönderdiği ihbarnamede grubun Türksat üzerinde kiraladığı bantla ilgili sözleşmenin yenilenmeyeceği bildirilmişti.

SAMANYOLU: "KASIM DAHİL ÜCRETİ PEŞİN ÖDEMİŞTİK"

Ankara 6. İdare Mahkemesi, Türksat'ın kararına gerekçe olan bilgi, belgelerle birlikte hukuki delillerini sunmasını istedi. Türksat'la 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunan (kasım ayı dahil) uydu ücretlerini peşin ve günü gününe yatıran Samanyolu yönetimi, hukuksuz girişimin iptali için kanuni gerekçelerini daha önceden sunmuştu.

Cemaatin kaç kanalı var

Ankara 6. İdare Mahkemesi tarafından uydudan çıkarma kararının gerekçesi sorulan Türksat'ın hukuki zeminde verilen süre içinde savunmasını sunması gerekiyor. Konuya ilişkin bilgi veren Samanyolu avukatı Fikret Duran, “Mahkemenin istediği savunmayı vermeden çıkarma kararının uygulanması hukuki olmaz.” dedi. Duran, Türksat'ın yargıya, kararını izah ederek hukukun çizdiği çerçevede çalışması gerektiğini ifade etti. Keyfi alınabilecek kararların hem ceza davasına hem de tazminat davasına konu olacağı belirtiliyor.

Cemaat Kanalları

YENİ GELİŞME : MAHKEME SAVUNMA İSTEDİ

Ankara 6. İdare Mahkemesi Samanyolu Yayın Grubu televizyon ve radyolarının karartılmasına "evet" demedi. Mahkeme TÜRKSAT'tan savunma istedi. Mahkeme TÜRKSAT'tan kararına gerekçe olan bilgi, belgelerle birlikte hukuki delillerini sunmasını istedi. TÜRKSAT'la 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunan Samanyolu yönetimi, uydudan çıkarılma kararının iptali için yargıya başvurmuştu.

TÜRKSAT'A SÜRE VERİLDİ

6. İdare mahkemesi tarafından uydudan çıkarma kararının gerekçesi sorulan TÜRKSAT'ın hukuki zeminde verilen süre içinde savunmasını sunması gerekiyor.
TÜRKSAT'ın yargıya savunma vermeden uydudan çıkarma işlemini yapıp yapmayacağı merak konusu.

Cemaat Kanalları

TÜRKSAT'TAN ÇIKARILACAK SAMANYOLU KANALLARI

Türksat'ın sözleşmesini yenilemediği kanallar arasında cemaatin gözdesi olan Samanyolu Haber de bulunuyor.

Samanyolu Haber'in Türkiye ile birlikte Avrupa ve Afrika yayınları da bitiriliyor. Cemaat grubunun yayınları kesilecek 13 TV kanalı ve radyosu şöyle:

Samanyolu Avrupa
Ebru TV
Mehtap TV
Samanyolu Haber
Yumurcak TV
Dünya TV
MC TV
Samanyolu Afrika
Tuna Shopping TV
Burç FM
Samanyolu Haber Radyo
Radyo Mehtap
Radyo Cihan

kaynak: gazeteciler. com