Sular VIP Salonu'nda düzenlenen programda konuşan ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, gazetecilerin sorunları olduğu kadar topluma karşı sorumluluklarının da olduğunu belirterek, özellikle yerel basına ayrı bir önem verilmesi gerektiğini, böyle etkinliklerde de yerel basında çalışanların teşvik edilmeye çalışıldığını söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yerel yönetimler olarak yerel basına ayrı bir önem verdiklerini ifade ederek, "Demokratik kültürlerde halkın bilgilendirilmesi, kamu yararının gözetilmesi konularında basın sektörüne büyük görevler düşüyor. Özellikle yerel gazetelerin bu konudaki duruşu takdire şayandır" dedi.

Adana Valisi Mustafa Büyük ise insan hakları ve anayasal haklar çerçevesinde basının mutlaka özgür olması gerektiğine dikkat çekerek, "Bu büyük görevi yerine getirilmesinde yerel basın, en önemli ayaklardan birisi olmuştur. Yerel basının ayakta kalabilmesi için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerek. Çünkü onlar bizlerin samimi sesidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmada ödül almaya hak kazananlara ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.