Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Osmaniye 1. sıra milletvekili adayı Nihat Çerçi, ifade ve basın özgürlüğünün demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu söyledi. Çerçi, “Bu kapsamda Koza İpek Medya Grubu’na yapılan baskı ve sansürü şiddetle kınıyoruz.” dedi.

İleri demokrasilerde basına, şiddet yaymamak, kişilik haklarına saldırmamak koşulu ile mutlak özgürlük tanındığını dile getiren Çerçi, şunları kaydetti: “Ülkede bulunan her yurttaşın söz söyleme hakkı mutlak suretle saygı ile karşılanmalıdır. Söylenen sözü beğenmesek de söze tahammül etmek ve saygı göstermek her şeyden önce yurttaşlık görevimizdir. Kamu otoritesi bütün yurttaşlara eşit mesafede durup adil, hakkaniyetli ve özgürlüklere saygılı olmak zorundadır. Ülkede yaşayan bütün yurttaşların can ve mal güvenliği, ifade özgürlüğü kamu otoritesinin sağlamak zorunda olduğu görevidir.”

Kamuoyunda makul şüphe yasası olarak bilinen yasa gereği savcılık makamı talebi ve tek hâkim kararı ile bir grup medya kuruluşuna ve özel teşebbüs işletmelere kayyum ataması yapıldığını hatırlatan Nihat Çerçi, şu ifadeleri kullandı: “Kişilerin mal varlıklarına ve özgürlüklerine kesin hüküm olmaksızın bu denli kolay el konulması evrensel hukuk ilkeleri ile bağdaşmaz niteliktedir. Kamu otoritesinin özel teşebbüse bu denli yoğun baskı ve karartma uygulaması partimiz ve şahsım tarafından kabul edilebilir bir durum değildir. Bir grup medya kuruluşu mevcut iktidar çevreleri tarafından havuzun içerisine çekilmeye çalışılmaktadır. Buradaki asıl amaç kendisi gibi düşünmeyen herkesi yok etmeye yönelik otoritenin hâkim kılınmasıdır.”